Έρευνα για τις γυναίκες οδηγούς καταρρίπτει τα στερεότυπα κι επιτέλους βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Τι έδειξαν,λοιπόν, τα ευρήματα αυτής της έρευνας;

Η έρευνα για τις γυναίκες οδηγούς αναφέρει πως οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άνδρες. Συγγνώμη, αγόρια!

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που βρέθηκε είναι ότι από 539.000 άτομα που παραβίασαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στην Αγγλία και την Ουαλία, το 79% ήταν άνδρες!

Σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των αδικημάτων αναφέροντας σε άνδρες που αύξησαν την ταχύτητα σε αντίθεση με τις γυναίκες που αντιπροσωπεύουν μόλις το 7% των αδικημάτων. Οι άνδρες ήταν επίσης, πέντε φορές πιο πιθανό να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος και περισσότερο από δύο φορές πιο πιθανό να είναι έχουν κάνει κάποιο λάθος κατά την υποβολή της ασφάλειας του αυτοκινήτου. Τώρα πώς το κατάφεραν αυτό… είναι ένα άλλο ζήτημα!

Ωστόσο, ενώ οι άνδρες βρέθηκαν να είναι οι χειρότεροι οδηγοί σε σχέση με τις παραβάσεις, είναι μια διαφορετική ιστορία όσον αφορά τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης. Η έρευνα – που διεξήχθη από το Confused.com – αποκάλυψε ότι οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να αποτύχουν στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης.

Πιο αναλυτικά, απ’ τα 1,6 εκατομμύρια άτομα στην Αγγλία και την Ουαλία που έκαναν τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης το 55% απέτυχε και το 34% ήταν γυναίκες ενώ το 24% ήταν άνδρες.

Εν τω μεταξύ, το 45% των ανθρώπων που πέρασαν, το 22% ήταν γυναίκες και το 23% άνδρες.

Έρευνα για τις γυναίκες οδηγούς

Credits: Sindre Strøm/ Pexels

Οι περισσότεροι άνδρες θεωρούν ότι το “κατέχουν” με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο προσεκτικοί. Συγκεκριμένα, μπορεί οι άνδρες να περνούν επιτυχώς τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης ή να οδηγούν εδώ και χρόνια κι έτσι η δική τους αντίληψη για την ικανότητά τους στην οδήγηση τους επηρεάζει και κάνουν λάθη.

Σαν να λέμε… η υπερβολική αυτοπεποίθησή τους, επηρεάζει την κρίση τους, παραβιάζοντας πολλές φορές των ΚΟΚ. Ωστόσο, αυτό που πρέπει πάντα να θυμάσαι, είτε είσαι άνδρας είτε είσαι γυναίκα, είναι ότι όταν βρίσκεσαι στο τιμόνι πρέπει να είσαι 100% αφοσιωμένος και συγκεντρωμένος στην οδήγησή σου, να ακολουθείς πάντα τον ΚΟΚ για να αποτρέπονται τα ατυχήματα που πολλές φορές μπορεί να κοστίσουν και τη ζωή σε έναν άνθρωπο.

Διαβάστε επίσης:

Απαγορεύονται τα handsfree στην οδήγηση | Πότε επιτρέπεται να μιλάς στο κινητό;

Credits: Maxwell Ridgeway/ Unsplash