Εκτός του ότι θέλουμε σαν τρελοί κάθε φορά και περιμένουμε πως και πώς να φτάσει η ώρα να πάμε διακοπές, πλέον υπάρχει και επιστημονική εξήγηση γιατί πρέπει να κάνουμε διακοπές.

Πολλές φορές δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην πίεση της καθημερινότητας που αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Δουλειές, λογαριασμοί, «παιδιά», «σκυλιά» και άλλες σκέψεις κατακλύζουν το κεφάλι μας κάθε ημέρα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ηρεμήσουμε.

Στο τέλος, λοιπόν, μιας πιεστικής σεζόν αυτό που αναζητούμε είναι λίγες ημέρες διακοπών που θα μας δώσουν τις δυνάμεις που χρειαζόμαστε για τη δύσκολη συνέχεια. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι διακοπές διώχνουν το άγχος και μας ανανεώνουν για τη συνέχεια.

πρέπει να κάνουμε διακοπές

Chen Mizrach/ Unsplash

Οι ερευνητές υποστηρίζουν μάλιστα πως ωφελούν και την υγεία μας καθώς έχουν και αντίκτυπο σε παράγοντες, όπως η διάθεση και η ψυχολογία μας. Η αποβολή του άγχους με τη σειρά της έχει ευεργετικά αποτελέσματα καθώς μας βοηθοά στο να μην εμφανίσουμε συμπτώματα κατάθλιψης ενώ κάνει καλό τόσο στον ύπνο όσο και στη διατροφή μας.

Βέβαια όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν να κάνεις διακοπές σε ένα νέο ή ένα αγαπημένο σου μέρος που θα ηρεμήσει τον ψυχικό σου κόσμο και θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα. Με το να «παρτάρεις» για μια εβδομάδα συνεχόμενα σε κάποιο νησί, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να γυρίσεις πιο κουρασμένος από ότι πριν πας διακοπές.

Το ιδανικό μέρος για διακοπές  είναι προσωπικό θέμα του καθενός όμως οι ειδικοί προτείνουν  πως καλύτερο μέρος για διακοπές είναι κάποιο απομακρυσμένο μέρος που δεν έχεις ξαναπάει.

πρέπει να κάνουμε διακοπές

Αυτή η αλλαγή παραστάσεων θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις νέο κόσμο και να δεις νέες εικόνες  που θα σε κάνουν να ξεφύγεις για λίγο από την ρουτίνα.

Όταν, λοιπόν, θα δεις το αφεντικό σου να γκρινιάζει πάλι για την άδειά σου, θύμισέ του πόσο χρειάζεσαι τις διακοπές!

Κι αν θέλεις προτάσεις γι’ αυτό το ήρεμο που λέμε, πάρε μερικές!

5 απομονωμένα νησιά της Ελλάδας για ήρεμες διακοπές!