Θα αναρωτιέσαι τι ακριβώς εννοούμε και γιατί να θέλεις να επιτεθείς σε κάτι που είναι γλυκό, καλό, ρομαντικό κλπ κλπ… Θα σου εξηγήσουμε ευθύς αμέσως τι εννοούμε γιατί σίγουρα το βιώνεις κι εσύ.

Αλήθεια τώρα… γιατί να θέλεις να επιτεθείς σε κάτι που είναι γλυκό; Είναι αυτό το feeling που νιώθεις όταν κάτι είναι τόσο γλυκό, όπως ένα μωρό για παράδειγμα, που απλά θέλεις να το τσιμπήσεις, να το δαγκώσεις, να του ζουλήξεις λίγο τα μάγουλα….

Λοιπόν, αυτό το συναίσθημα έχει μελετηθεί κι από την επιστήμη, έχουν γίνει έρευνες προσπαθώντας να καταλάβουν τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις του ανθρώπου. Υπάρχει επιστημονικός όρος κι επομένως μπορείς να επιρρίψεις όλες τις ευθύνες για την επιθετικότητά σου στην επιστήμη.

Η Katherine Stavropoulos, ψυχολόγος στο Graduate School of Education στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια δημοσίευσε μια έρευνα για το “cute aggresion” (πώς το μιλάμε το αγγλικό), η οποία δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Behavioral Neuroscience και εξηγεί όλους τους νευρολογικούς μηχανισμούς πίσω από αυτό το συναίσθημα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν οι άνθρωποι νιώθουν κατά αυτόν τον τρόπο δεν θέλουν να βλάψουν κανέναν. Λίγο να τον τσιμπήσουν μόνο;;

Τα συναισθήματα είναι λίγο αντίθετα. Γιατί όταν είσαι γεμάτος με τόσα θετικά συναισθήματα και σου βγαίνει “να το φας”, να το τσιμπήσεις δεν το λες και φυσιολογικό… Ή μήπως το λες;

Η επικεφαλής της έρευνας  που είχε αυτήν την περιέργεια το έψαξε λιγάκι παραπάνω και έκανε μια έρευνα στον εγκέφαλο, εξετάζοντας την εγκεφαλική δραστηριότητα 54 ενήλικων ατόμων.

Οι συμμετέχοντες είδαν μια σειρά από φωτογραφίες (άλλες πολύ γλυκές, άλλες όχι και τόσο) και ανακαλύφθηκε πως υπήρχε μεγαλύτερη εγκεφαλική δραστηριότητα όταν έβλεπαν πολύ cute φωτογραφίες.

Βιώνεις και τα δύο συναισθήματα πολύ έντονα που μάλλον δεν ξέρεις πώς να εκφράσεις τη χαρά σου; Όπως κι αν έχει αυτοί οι άνθρωποι όταν βιώνουν το “cute aggression” σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να κάνουν κακό!

Διαβάστε επίσης:

Ένα υπέροχο φωτογραφικό πρότζεκτ | Μαμάδες με τα παιδιά τους στις πιο γλυκές στιγμές