Γέρασες πριν την ώρα σου; Τα σημάδια που εκπέμπουν SOS!

LIKE US ON FACEBOOK

Ξεχνάς το όνομα κάποιου που μόλις γνώρισες αφήνεις τον φούρνο ανοιχτό, σε παίρνει ο ύπνος με την τηλεόραση ανοιχτή; Υπάρχουν μερικά σημάδια γήρανσης που πρέπει να προσέξεις!

Ποια είναι τα σημάδια γήρανσης που ούτως ή άλλως δεν θα αποφύγεις και κάποια στιγμή θα έρθεις αντιμέτωπος; Μια νέα έρευνα έφτιαξε μια λίστα με τα top σημάδια γήρανσης! Και μέσα σε αυτά είναι πρώτο και καλύτερο το να ξεχνάς το όνομα κάποιου, να χάνεις μαλλιά, να έχεις την ανάγκη να πάρεις έναν υπνάκο το μεσημέρι, να παραπονιέσαι πιο συχνά…Ναι, όσο μεγαλώνεις παραξενεύεις!

Μερικά ακόμη προειδοποιητικά σημάδια είναι ότι προτιμάς να μείνεις μέσα στο σπίτι και να παίξεις ένα επιτραπέζιο απ’ το να βγεις έξω, να ξέρεις ότι έχεις όριο στην κατανάλωση αλκοόλ και να δίνεις «μάχη» με τις νέες τεχνολογίες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Future You και κατέληξε στα top σημάδια γήρανσης κι εμείς τώρα νιώθουμε ότι τα έχουμε όλα…Ή τουλάχιστον τα περισσότερα!

Εκπρόσωπος της έρευνας δήλωσε πως είναι εντυπωσιακό να βλέπεις πως περίπου οι μισοί του έθνους θεωρούν ότι μεγαλώνουν όταν νιώθουν πόνο στις αρθρώσεις τους και όταν έχουν μια ακαμψία.

Στην πραγματικότητα, τα γόνατα, οι αρθρώσεις και η σωματική δυσφορία θα πρέπει να σε παρακινήσουν για να προσέχεις τον εαυτό σου και το σώμα σου και να κάνεις λίγη γυμναστική!

Οι ερευνητές εξέτασαν τα σημάδια γήρανσης σε ανθρώπους που θεωρούσαν τους εαυτούς τους «επίσημα ηλικιωμένους».

Στα πλαίσια της έρευνας, το 47% δήλωσε ότι φοβάται να μη χάσει τη μνήμη του μεγαλώνοντας και το 29% φοβάται τις επιπτώσεις των γηρατειών στη φυσική τους κατάσταση.

Περισσότερο από το 1/3 ανησυχεί μήπως μείνει στη μοναξιά του μεγαλώνοντας ενώ το 1/5 αγωνιά για να διατηρήσει την εμφάνισή του.

Και οι μισοί νιώθουν ότι έχουν γεράσει πριν την ώρα του! Το ρητό «είσαι τόσο μεγάλος, όσο νιώθεις» το πιστεύουν 3 στους 4 με τους περισσότερους ενήλικες να νιώθουν πολύ πιο νέοι από την ηλικία τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν πλησιάζει αυτή η εποχή, φτιάχνουν τη διατροφή τους και αποφεύγουν τις κακές συνήθειες, όπως η κατανάλωση αλκοόλ ή το κάπνισμα. Τελικά, το 28% δήλωσε πως το να μεγαλώνεις δεν είναι και τόσο κακό, όσο ακούγεται!

Η λίστα με τα σημάδια γήρανσης:

 1. Ξεχνάς ονόματα ανθρώπων
 2. Η απώλεια μαλλιών
 3. Αίσθημα ακαμψίας
 4. Μιλάς για τις αρθρώσεις/παθήσεις
 5. Δυσκολία στο σκύψιμο
 6. Δεν γνωρίζετε κανένα τραγούδι απ’ το top 10
 7. Βάζεις σε λάθος μέρος τα γυαλιά / τσάντα / αυτοκίνητο κλειδιά κλπ
 8. Τρίχες σε αυτιά, φρύδια, μύτη, πρόσωπο κ.λπ.
 9. Δεν σηκώνεις βαριά αντικείμενα λόγω της μέση σου
 10. Λες «στην ηλικία μου…»
 11. Δεν μπορείς να καθίσεις σταυροπόδι
 12. Μισείς τα θορυβώδη μαγαζιά
 13. Επιλέγοντας ρούχα και παπούτσια άνετα και όχι για το στυλ
 14. Κοιμάσαι μπροστά από την τηλεόραση κάθε βράδυ
 15. Σκέφτεσαι πως αστυνομικοί/δάσκαλοι/γιατροί μοιάζουν πολύ νέοι
 16. Πέφτεις πιο συχνά
 17. Λες «δεν ήταν έτσι τα πράγματα όταν ήμουν νέος»
 18. Παραπονιέσαι για περισσότερα πράγματα
 19. Χρειάζεσαι έναν υπνάκο το μεσημέρι
 20. Αίσθημα κόπωσης τη στιγμή που ξυπνάς

Εμείς πάντως θα σου δώσουμε ένα test για να «γυμνάσεις» το μυαλό σου!

Και μην ξεχνάς….

Το να είσαι ξεχασιάρης είναι ένα πολύ καλό σημάδι ότι είσαι ασυνήθιστα έξυπνος!

Photo:Unsplash/Alex Harvey
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved