Η “αιώνια” κόντρα στα αδέρφια! Τελικά, οι γονείς σε ποιο παιδί έχουν αδυναμία;

LIKE US ON FACEBOOK

Είναι αποδεδειγμένο! Όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα ακυρώνονται, καθώς τα μεγαλύτερα αδέρφια είναι τα αγαπημένα των γονέων, λένε οι έρευνες.

Πάντα θεωρούσαμε ότι τα μικρότερα αδέρφια είναι πιο ευνοϊκά και οι γονείς τους έχουν αδυναμία. Μια έρευνα, όμως, ήρθε να ανατρέψει όσα πιστεύαμε τόσα χρόνια και να βάλει μερικά πράγματα στη θέση τους.

Η έρευνα διεξήχθη απ΄το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και κατέληξε ότι το 74% των μαμάδων και 70% των μπαμπάδων παραδέχτηκαν ότι έχουν προτιμήσεις στα παιδιά.

Στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2005, συμπεριλαμβάνονται 384 οικογένειες και συνεντεύξεις απ’ τα αδέρφια που δεν είχαν μεγαλύτερη διαφορά από 4 χρόνια.

Τα συμπεράσματα έδειξαν πως τα νεότερα αδέρφια θεωρούσαν γενικά ότι τα μεγαλύτερα είχαν μια εύνοια παραπάνω. Αμ δε!

Η καθηγήτρια Katherine Conger μαζί με τους συγγραφείς της έρευνας παραδέχτηκαν ότι ενθουσιάστηκαν όταν ανακάλυψαν πως ισχύει το αντίθετο!

Η υπόθεση ήταν ότι τα μικρότερα παιδιά στην οικογένεια ήταν τα αγαπημένα των γονέων και τύγχαναν διαφορετικής αντιμετώπισης.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα παιδιά που γεννήθηκαν πρώτα θεωρούν ότι λαμβάνουν προνομιακή μεταχείριση επειδή τα “επιτεύγματά” τους ήταν πιο σημαντικά και σήμαιναν πολλά για τους γονείς, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ένιωθαν την υπερηφάνεια!

Απ’ την άλλη τα μικρότερα αδέρφια νιώθουν ότι η έλλειψη προσοχής απ’ τους γονείς, “χτυπά” την αυτοπεποίθησή τους. Μην το παίρνετε τόσο κατάκαρδα και σας σας αγαπάνε!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved