Εκτός απ’ το δακτυλικό αποτύπωμα… κι αυτό το στοιχείο έχουμε μοναδικό!

LIKE US ON FACEBOOK

Ο καθένας έχει το μοναδικό, δακτυλικό αποτύπωμα απ’ το οποίο μπορεί να γίνει ταυτοποίηση. Εκτός από αυτό, όμως, τι άλλο ξεχωριστό έχουμε; Τι κάνει ο καθένας μοναδικά και δεν μοιάζει με κανέναν άλλον; Ο τρόπος που χορεύεις! Ναι, ο τρόπος που χορεύεις είναι μοναδικός!

Ερευνητές απ’το Πανεπιστήμιο Jyväskylä (δεν έχουμε ιδέα πώς μπορεί να προφέρεται) στη Φινλανδία έφτασαν στο συμπέρασμα πως ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να χορεύει και οι υπολογιστές είναι σε θέση να εξακριβώσουν την ταυτότητα των χορευτών με εκπληκτική ακρίβεια!

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, ασχέτως απ’ το είδος της μουσικής -από jazz μέχρι και reggae- η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων διατηρεί μια ομοιόμορφη μοναδικότητα στο στυλ χορού! Είναι η προσωπικότητά μας σε κάθε χορευτική μας κίνηση που διευκολύνει τους υπολογιστές να αναγνωρίσουν τους χορευτές.

Τα τελευταία χρόνια, οι συγγραφείς της μελέτης χρησιμοποίησαν την ίδια τεχνολογία σύλληψης κίνησης που χρησιμοποιήθηκε στο Χόλιγουντ για να αναλύσουν τις χορευτικές κινήσεις των ανθρώπων και τι μπορούν να μας πουν για το άτομο.  Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, έχουν παρατηρήσει ότι οι χορευτικές κινήσεις μπορούν να παρέχουν πολλές πληροφορίες για ένα άτομο, όπως εάν είναι εξωστρεφείς, νευρωτικοί, ποια είναι η διάθεση στην οποία βρίσκονται κ.α..

τρόπος που χορεύεις

Και μάλιστα, αρχικός στόχος της ερευνητικής ομάδας δεν ήταν για να δουν αν μπορούν να ταυτοποιήσουν τους χορευτές από τον μοναδικό τρόπο των κινήσεών τους. Στην πραγματικότητα, αυτό που προσπαθούσαν να διαπιστώσουν ήταν αν χρησιμοποιώντας τη μηχανική μάθηση θα μπορούσαν να προσδιορίσουν ποιο είδος μουσικής οι συμμετέχοντες χόρευαν με βάση τις κινήσεις τους.

Χορός ή γυμναστήριο; Ποιο είναι καλύτερο για την υγεία σου;

Πώς πραγματοποιήθηκε η έρευνα;

Συνολικά στο πείραμα συμμετείχαν 73 συμμετέχοντες. Κάθε ένας από αυτούς καταγράφηκε καθώς χόρευε μέχρι και οκτώ διαφορετικά είδη: rap, reggae, blues, country, electronic dance, jazz, και metal. Χόρευαν όσο πιο φυσικά ένιωθαν.

Ο αλγόριθμος ωστόσο, δεν ήταν τόσο καλός στο να εντοπίσει το είδος της μουσικής με βάση τις κινήσεις των ανθρώπων, προσφέροντας μόνο μια σωστή εικασία γύρω στο 30%.

Ωστόσο, ήταν πολύ καλύτερος στην ταυτοποίηση των χορευτών με βάση τις κινήσεις τους. Μεταξύ των 73 συμμετεχόντων, ο υπολογιστής προσδιορίζει με ακρίβεια ποιος χορεύει στο 94% του χρόνου!

τρόπος που χορεύεις

Φαίνεται, δηλαδή πως ο τρόπος που χορεύεις είναι σαν το δακτυλικό αποτύπωμα. Κάθε ένας έχει μια μοναδική κίνηση ασχέτως το είδος της μουσικής. Και μάλιστα, ο αλγόριθμος μπορούσε πολύ πιο εύκολα να εντοπίσει και να ταυτοποιήσει όσους χόρευαν metal.

Ασφαλώς, απ’ τη συγκεκριμένη έρευνα -όπως κι από τις περισσότερες- προέκυψαν νέα ερωτήματα που θέλουν περαιτέρω διερεύνηση!

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι αλλαγές που προκαλεί στο σώμα σου ο χορός!

Photo: Pixabay, Pexels

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved