Αν βρίσκεις τον εαυτό σου να κάνει συνεχώς αρνητικές σκέψεις, να μην είσαι ευχαριστημένος με τίποτα και να νιώθεις μόνιμα ότι δεν είσαι ευτυχισμένος, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι.

Σ’ αυτό το άρθρο δεν σου απαριθμήσουμε τους λόγους για τους οποίους δεν είσαι ευτυχισμένος, αλλά θα σου μιλήσουμε για μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που απέδειξε με συγκεκριμένα στοιχεία πώς τα social media μπορεί να οδηγούν στη δυστυχία σου.

Το Penn’s Psychology Department συνέδεσε το Facebook, το Snapchat και το Instagram με τη μειωμένη ευεξία και μάλιστα με επιχειρήματα.

Η μελέτη εξέτασε τους μαθητές περιορίζοντας τη χρήση των social media σε δέκα λεπτά την ημέρα. Μετά από τρεις εβδομάδες, διαπιστώθηκε ότι αυτοί οι μαθητές ήταν λιγότερο καταθλιπτικοί κι απέδειξε ότι χρησιμοποιώντας λιγότερο τα κοινωνικά μέσα, θα μπορούσαμε πραγματικά να είμαστε πιο ευτυχισμένοι!

δεν είσαι ευτυχισμένος

Σημειώνεται πως αυτές οι επιδράσεις είναι ιδιαίτερα έντονες για τους ανθρώπους που είναι έτσι κι αλλιώς πιο καταθλιπτικοί.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι, ο περιορισμός της χρήσης των social media σε περίπου 30 λεπτά την ημέρα, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της ψυχικής υγείας», σημείωσαν οι ερευνητές.

Ελάχιστες μελέτες έχουν επιχειρήσει να αποδείξουν ότι η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βλάπτει την ψυχική υγεία των χρηστών, όμως, η αλήθεια είναι πως όταν συγκρίνουμε τη ζωή μας με τις ζωές του άλλων, τότε έχουμε περισσότερες πιθανότητες να αισθανθούμε άσχημα.

δεν είσαι ευτυχισμένος

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τι βλέπουμε στις πλατφόρμες των social media, γνωρίζουμε ότι αυτές οι εικόνες και οι ιστορίες δεν είναι πραγματικές, μπορούμε να το σκεφτούμε ορθολογικά. Αλλά σε συναισθηματικό επίπεδο, νιώθουμε σφοδρή πίεση. Αν αυτά που βλέπουμε είναι αυτά που θα θέλαμε να έχουμε αλλά δεν τα έχουμε, τότε όλο αυτό αποκτάει μια πολύ μεγάλη δύναμη.

Γι’ αυτό θα πρέπει ν’ αφήνουμε λίγο στην άκρη το κινητό μας και να ασχολούμαστε περισσότερο με τη φυσική επαφή με τους ανθρώπους γύρω μας.

Θέλεις να έχεις ισορροπημένη ψυχική υγεία; Τότε, φρόντισε πραγματικά τον εαυτό σου και τις σχέσεις σου, σταμάτα ν’ ασχολείσαι συνέχεια με μια οθόνη, βγες έξω, μίλα, αγκάλιασε, άκουσε και θα δεις ότι στο τέλος θα είσαι πιο ευτυχισμένος!

Διαβάστε ακόμα:

Δες πως καταστρέφουν τα social media την ψυχική σου υγεία