Αυτός είναι ο λόγος που επιστρέφουμε συνέχεια στα ίδια και ίδια τραγούδια και η αλήθεια είναι ότι αδυνατούμε να τον πιστέψουμε, αλλά οι επιστήμονες για ακόμη μια φορά έβγαλαν τα δικά τους συμπεράσματα.

Σίγουρα θα έχεις και εσύ μια playlist στο κινητό σου, στην οποία έχεις αποθηκεύσει τα αγαπημένα σου τραγούδια κι όσα χρόνια κι αν περάσουν, τα ακούς ξανά και ξανά, χωρίς να τα βαριέσαι.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα από την εταιρεία υπηρεσιών streaming Deezer, υπάρχει λόγος που πολλοί από εμάς επιστρέφουμε σ’ αυτά τα αγαπημένα τραγούδια.

Ο λόγος αυτός συνδέεται με την ηλικία, αφού η συγκεκριμένη έρευνα υποστηρίζει ότι η ηλικία στην οποία σταματάμε να ανακαλύπτουμε νέα μουσική είναι τα 30. Ναι, η έρευνα αυτή υποστηρίζει ότι στα 30, σταματάμε να αναζητάμε νέα μουσική!

γυναίκα με ακουστικά

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και αναφέρει το απογοητευτικό συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι μόλις περάσουν την ηλικία των 30 σταματούν να ανακαλύπτουν νέα μουσική και αυτός είναι ο λόγος που επιστρέφουν στα ίδια και ίδια τραγούδια που ξέρουν και αγαπούν.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν επίσης ότι νιώθουν απομακρυσμένοι από την ποσότητα της μουσικής που προσφέρεται πλέον προς τους ακροατές. Ταυτόχρονα, το 60% των συμμετεχόντων παραδέχτηκαν ότι ακούν πιο εύκολα καλλιτέχνες που ήδη γνωρίζουν.

Μάλιστα, τα αποτελέσματα για την Ουαλία και τη νοτιοδυτική Αγγλία είναι ακόμη πιο απογοητευτικά, καθώς οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι σταμάτησαν να αναζητούν νέα μουσική από την ηλικία των 24.

Λίγη ελπίδα μας έδωσαν οι άνθρωποι στη Σκωτία, η οποία απάντησαν ότι συνεχίζουν να ανακαλύπτουν νέα μουσική και τραγούδια μέχρι και την ηλικία των 40.

Εμείς αγαπάμε τη μουσική και πιστεύουμε ότι ποτέ δεν πρέπει να πάψουμε να ανακαλύπτουμε νέα μουσική, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι κακό να βάζουμε πού και πού, τα αγαπημένα μας τραγούδια στο repeat.

Διαβάστε ακόμη:

Πόσο επηρεάζει η μουσική την ψυχολογία μας;

Photo: Unsplash/Siddharth Bhogra