Όλοι έχουμε στο μυαλό μας πως οι άντρες λατρεύουν το σεξ. Και είναι αλήθεια! Το λατρεύουν, όπως το λατρεύουν φυσικά και οι γυναίκες. Αλλά τώρα μαθαίνουμε κάτι που σίγουρα δεν περιμέναμε!

Άντρες και σεξ: Μια σχέση αγάπης και λατρείας που μπορεί να έχει, όμως… ημερομηνία λήξης! Νέα έρευνα διαπίστωσε πως μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση, οι άντρες χάνουν πιο γρήγορα το ενδιαφέρουν τους για σεξ σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Οι άντρες, σύμφωνα με τη μελέτη, αποστασιοποιούνται από το σεξ επειδή αισθάνονται ανασφαλείς και επειδή ανησυχούν για την απώλεια της ελευθερίας τους μέσα σε μια σχέση.

Μια ανάλυση 64 μελετών σχετικά με τη σεξουαλική όρεξη που διεξήχθη από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα, διαπίστωσε ότι οι άντρες έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες για την σεξουαλική επιθυμία και το σώμα τους καθώς μεγαλώνουν.

Η μελέτη ανέφερε ότι υπάρχουν «υποθέσεις ότι οι γυναίκες έχουν χαμηλότερη σεξουαλική επιθυμία από τους άνδρες», αλλά τελικά αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε.

άντρες και σεξ

Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Κεντάκι διαπίστωσε ότι, σε αντίθεση με τις γυναίκες, οι άντρες συχνά χάνουν το ενδιαφέρον για σεξ όταν είναι δυσαρεστημένοι ή ανασφαλείς.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Sex Research, ανέφερε ότι οι άντρες περιμένουν να μην μειωθεί η όρεξή τους για σεξ όσο μεγαλώνουν κι όταν διαπιστώνουν ότι αυτό δεν συμβαίνει, απογοητεύονται. Επίσης αισθάνονται την πίεση να είναι πάντοτε έτοιμοι για σεξ και πιστεύουν ότι πρέπει πάντα να είναι εκείνοι, οι οποίοι κάνουν την πρώτη κίνηση.

Εννοείται βέβαια πως παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες, όπως η κατάθλιψη, οι διαταραχές της διάθεσης και η στυτική δυσλειτουργία.

Ο Kristen Mark, διευθυντής του Εργαστηρίου Προώθησης της Σεξουαλικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι και επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε:

Αναμένουμε ότι η επιθυμία για σεξ στους άντρες θα είναι πάντα υψηλή, όπως ο διακόπτης on και off , ενώ αναμένουμε την επιθυμία των γυναικών να είναι πιο περίπλοκη, όμως, δεν ισχύει πάντα αυτό

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι μία στις τρεις γυναίκες παρουσιάζει μείωση στο ενδιαφέρον για σεξ σε σύγκριση μ’ έναν στους πέντε άντρες.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτός είναι ο λόγος που προκαλεί έλλειψη ενδιαφέροντος για σεξ

Photo: PEOPLEIMAGES/DIGITAL VISION