Υπάρχουν ορισμένες βραδιές που έχεις κοιμηθεί πριν καν το καταλάβεις, πριν προλάβεις να κλείσεις τα φώτα και να πεις μια καληνύχτα στον καλό σου. Κι άλλες βραδιές που όσο κι αν στριφογυρίζεις δεν σε παίρνει ο ύπνος με τίποτα! Ποια είναι η καλύτερη στάση για τον ύπνο;

Το να μην σε παίρνει ο ύπνος ενώ είσαι πολύ κουρασμένος, μπορεί πραγματικά να αποβεί μαρτυρικό. Υπάρχουν βραδιές που τα μάτια σου κλείνουν αλλά δεν μπορείς να κοιμηθείς κι αναρωτιέσαι πώς γίνεται αυτό, ενώ μετράς προβατάκια… Ποια είναι η καλύτερη στάση για τον ύπνο;

Μπορεί να φταίει η στάση που κοιμάσαι και γι΄αυτό δεν σε παίρνει ο ύπνος. Ποια είναι, λοιπόν, η καλύτερη στάση για τον ύπνο; Ανάσκελα!

Όταν κοιμάσαι ανάσκελα, κατανέμεις το βάρος ομοιόμορφα και αυτό σε βοηθά να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς πιο εύκολα. Επιπλέον, με το πρόσωπο προς τα επάνω, δεν υπάρχει εξωτερικά πίεση στο λαιμό. Η μόνη εξαίρεση είναι για όσους ροχαλίζουν ή για τις γυναίκες που είναι έγκυες.

Σύμφωνα με το The National Sleep Foundation, το να κοιμάσαι ανάσκελα δεν είναι και τόσο δημοφιλές, καθώς μόνο το 8% των ανθρώπων κοιμούνται ανάσκελα αλλά συμφωνούν πως είναι η πιο υγιής στάση για τον ύπνο.

Όταν κοιμάσαι ανάσκελα, ανοίγεις τη στάση του σώματός σου και τεντώνεσαι. Κι επομένως, ξυπνάς καλύτερα, χωρίς να έχεις πιαστεί, πιο αναζωογονημένος.

Εσύ με ποιον τρόπο κοιμάσαι;

Σύμφωνα με έρευνες, ο τρόπος που κοιμάσαι δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα σου και οι μελέτες το μαρτυρούν!

Ο τρόπος που κοιμάσαι δείχνει πολλά και για τον χαρακτήρα σου:

  • Το 41% κοιμάται στη θέση εμβρύου, η οποία συνδέεται με την ντροπή και την ευαίσθητη καρδιά.
  • Το 15% κοιμάται στο πλάι με τα χέρια από την πλευρά του, στάση που συνδέεται με την κοινωνικότητα.
  • Το 13% κοιμάται στο πλάι με τα χέρια απλωμένα, το οποίο συνδέεται με έναν άνθρωπο ανοιχτό αλλά κυνικό.
  • Το 8% που κοιμήθηκε ανάσκελα συνδέεται με την ησυχία.
  • Το 7% κοιμήθηκε μπρούμυτα με τα χέρια γύρω από το μαξιλάρι, το οποίο συνδέθηκε με την εξωστρέφεια.

Διαβάστε επίσης:

Ήξερες ότι ο κακός ύπνος προκαλεί πόνους στην κοιλιά σου;

Photo: Studio Firma/Stocksy