Είσαι μονίμως απένταρος; Μάλλον είσαι σε αυτήν την ηλικία…

LIKE US ON FACEBOOK

Διαβάζοντας τον τίτλο θα σκέφτηκες ότι κάθε ηλικία έχει τα δικά της έξοδα, κάθε ηλικία ξοδεύει χρήματα γιατί έχει ανάγκες. Κι όμως, αν μονίμως δεν σου φτάνουν μπορεί να μη φταίει ο χαμηλός σου μισθός (ας πούμε…) αλλά να φταίει η ηλικία.

Ποια είναι η ηλικία που ξοδεύεις τα περισσότερα χρήματα; Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που έγινε από την εταιρία ClearScore, όταν είσαι 31 ετών τότε ξοδεύεις τα περισσότερα χρήματα!

Πλέον είσαι ενήλικος, συνειδητοποιημένος και εξετάζεις τα πόσα θα ξοδέψεις. Στην έρευνα συμμετείχαν 3.000 πελάτες και η ClearScore κατάφερε να υπολογίσει ότι ο μέσος όρος των 31 ετών θα δαπανήσει περίπου 60.000 δολάρια μόνο για εκείνη τη χρονιά.

Και πως μεταφράζονται αυτά τα δολάρια σε ευρώ; 48,910 ευρώ! Βέβαια, δεδομένου ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε και τόσο υψηλούς μισθούς, όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτό φαντάζει αδύνατο!

Γιατί τα 31 είναι η ηλικία που ξοδεύεις περισσότερα χρήματα; Γάμος! Σύμφωνα με την ClearScore, το 27% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο γάμος ήταν μακρά το πιο ακριβό event στα 31 του χρόνια! Και μετά το γάμο πάει η αγορά του σπιτιού, μετά η γέννηση ενός μωρού…. Και μην ξεχνάμε και το μήνα του μέλιτος…το 14% δήλωσε πως το ταξίδι του μέλιτος ήταν η μεγαλύτερη δαπάνη τους.

Τα καλά νέα είναι ότι πιθανότατα θα έχεις τους γονείς σου που θα μειώσουν το βάρος, καθώς το 33% των ατόμων ηλικίας 25 έως 34 αποκάλυψε ότι εξακολουθούν να λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από τους γονείς του.

Κι αν έχεις σοκαριστεί και δεν το είχες σκεφτεί μέχρι στιγμής…μη σε πιάνει πανικός!

Ο διευθύνων σύμβουλος της ClearScore, Justin Basini δήλωσε πως δεν πρέπει να υπάρχει καμία έκπληξη, καθώς πολλά από τα μεγάλα ορόσημα της ζωής τείνουν να συμβαίνουν πολύ κοντά μαζί! Ένας γάμος, ένα ταξίδι του μέλιτος κι ένα παιδί είναι αρκετά για να χαλάσεις μισή περιουσία! Κι αν το καλοσκεφτείς το γάμο φίλων, τα βαφτίσια…

Όπως κι αν έχει μην πανικοβάλλεσαι! Αν είσαι σε αυτή την ηλικία απλά θα μπεις στο χορό να «χορέψεις», αν δεν έχεις φτάσει ακόμα στα 31 προλαβαίνεις να κάνεις αποταμίευση κι αν τα έχεις περάσει τα 31 ξέρεις πως είναι!

Κι αν μένεις ακόμα με τους γονείς σου…καμία ανησυχία, δεν είσαι μόνος!

Μένεις ακόμα με τους γονείς σου; Δεν είσαι ο μόνος! Οι νέοι στην Ελλάδα δεν μετακομίζουν

Photo Unsplash/Olu Eletu

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved