Υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που θεωρείται κορυφαίο όταν μιλάμε για τις φιλίες. Ποιο είναι αυτό το χαρακτηριστικό που σε καθιστά «καλή φίλη» και ποια παίζουν επίσης ρόλο στο να διατηρείς υγιείς και βαθιές φιλίες;

Όταν μιλάμε για τη φιλία, πολλά παίζουν ρόλο. Εμπιστοσύνη, αγάπη, σεβασμός, ειλικρίνεια… Η λίστα είναι ατελείωτη. Ποιο θεωρείς εσύ όμως ότι είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που παίζει πιο πολύ ρόλο απ’ όλα;

Μια έρευνα αποφάσισε να εμβαθύνει λίγο περισσότερο στον μαγικό κόσμο της φιλίας και αυτά είναι τα συμπεράσματα που έβγαλε!

Για να γιορτάσουν τη Διεθνή Ημέρα Φιλίας στις 30 Ιουλίου, ερευνητές απ’ το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισαν να δουν ποιες ιδιότητες χρειάζονται για να διατηρήσει κάποιος μια σταθερή και μακροχρόνια φιλία.

Πάνω από 1.000 ενήλικες του Ηνωμένου Βασιλείου συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία έγινε για λογαριασμό της Disney, με σκοπό να εορταστεί η 90 ετών φιλία των Μίκυ και Μίνι Μάους, Ντόναλντ και Νταίζυ Ντακ και Pluto και Goofy ως μέρος της καμπάνιας «Stay True».

καλή φίλη

Stocksy/Trinette Reed

Αυτά τα χαρακτηριστικά σε κάνουν «καλή φίλη»

Η έρευνα αποκάλυψε πως ένα συντριπτικό 79% των συμμετεχόντων έβαλε πιο ψηλά στη λίστα με τα χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου αυτό της αφοσίωσης. Η αξιοπιστία βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 66%.

«Η ανάγκη μας για στενούς φίλους δεν θα σταματήσει ποτέ», δήλωσε η ερευνήτρια Δρ Irene S. Levine. «Οι φίλοι μπορούν να μας βοηθήσουν να μας φτιάξει η διάθεση, να συμβάλουν στη μείωση του άγχους, να προωθήσουν θετικές συμπεριφορές και να περιορίσουν τις κακές συμπεριφορές».

Η ευγένεια βρέθηκε στην τρίτη θέση με 53%, ενώ η αποδοχή των λαθών έλαβε 48%, και το μοίρασμα των ίδιων αξιών ήταν στην πέμπτη θέση με 45%.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι ο μέσος άνθρωπος έχει τέσσερις στενούς φίλους και συνήθως συναντά τον καλύτερο φίλο του μέχρι την ηλικία των 19 ετών. Τα 2/5 των ενηλίκων λένε ότι ο καλύτερος φίλος τους στην παιδική ηλικία εξακολουθεί να είναι ο κολλητός τους μέχρι και σήμερα, ενώ ένας στους τρεις ανθρώπους συνάντησε τον καλύτερό του φίλο στην δουλειά του.

Εσύ πότε γνώρισες την κολλητή σου;

Δες ακόμα:

Οι τρόποι με τους οποίους η φιλία αλλάζει μετά τα 30

Photo: Pexels