Γνωρίζεις πως τα αναψυκτικά δεν κάνουν καλό στην υγεία σου και προσπαθείς να τα ελαττώσεις σε σημαντικό βαθμό. Μετά από αυτήν την έρευνα θα τα κόψεις μαχαίρι! Η κατανάλωση αναψυκτικών προκαλεί καρκίνο του μαστού.

Η κατανάλωση αναψυκτικών προκαλεί καρκίνο του μαστού; Αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ενώ μας δίνει ακόμη έναν λόγο για να μην τα ξαναδοκιμάσουμε ποτέ!

Τα αναψυκτικά είναι γεμάτα ζάχαρη που εκτός από το γεγονός ότι βλάπτει τον οργανισμό μας , είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τον γυναικείο πληθυσμό καθώς συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού.

Αυτό αποκάλυψε έρευνα από το ισπανικό Πανεπιστήμιο της Ναβάρας στην Παμπλόνα. Όπως αναφέρει η«Bild», τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι τα αναψυκτικά μπορεί να έχουν δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των μεσήλικων γυναικών καθώς συνδέονται άμεσα με την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες αποκάλυψαν πως οι γυναίκες που καταναλώνουν τακτικά αναψυκτικά καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής τους, είχαν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού μετά την εμμηνόπαυση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας διεξήχθησαν μετά από τη μελέτη 10.713 γυναικών μέσης ηλικίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής, καθηγητή Andrea Romanos-Nanclares από το Πανεπιστήμιο της Ναβάρας.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, οι γυναίκες στην αρχή της έρευνας δεν έπασχαν από καρκίνο του μαστού. Οι ερευνητές παρακολουθούσαν την εξέλιξη της υγείας τους καθώς και τις διατροφικές τους συνήθειες, όπως σε ποιες ποσότητες κατανάλωναν ζαχαρούχα αναψυκτικά.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης:

Ο κίνδυνος ήταν αυξημένος στις γυναίκες που είχαν μπει στην εμμηνόπαυση. 100 γυναίκες αρρώστησαν κατά την περίοδο της μελέτης. Αυτές οι περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα συχνές στην ηλικιακή ομάδα που είχε ήδη μπει στην εμμηνόπαυση. Γι’ αυτές τις γυναίκες, υπήρξε στατιστική συσχέτιση μεταξύ του κινδύνου του καρκίνου του μαστού και της κατανάλωσης αναψυκτικών

Δες το video για το τι συμβαίνει στο στομάχι σου μετά την κατανάλωση των αναψυκτικών!

Διαβάστε επίσης:

Αυτά θα συμβούν όταν σταματήσεις επιτέλους να πίνεις αναψυκτικά

Photo: unsplash/El Salanzo