Αν κάνεις αυτό, τότε ο ύπνος σε παχαίνει!

LIKE US ON FACEBOOK

Κοιμάσαι κι εσύ το βράδυ με το φως ανοιχτό; Μια νέα έρευνα μας εξηγεί γιατί ο ύπνος με το φως ανοιχτό δεν είναι και το καλύτερο πράγμα για…τα κιλά σου!

Σε πολλούς από εμάς αρέσει το βράδυ να υπάρχει έστω και ένα φωτάκι ανοιχτό, έτσι ώστε αν ξυπνήσουμε το βράδυ να βλέπουμε τι μας γίνεται. Άλλοι, μάλιστα, λατρεύουν να βλέπουν τηλεόραση πριν πέσουν για ύπνο, με αποτέλεσμα να την αφήνουν ανοιχτή όλο το βράδυ.

Αυτές οι μικρές και φαινομενικά αθώες συνήθειες, όμως, μπορεί να έχουν επιπτώσεις και στα κιλά σου. Κι αυτό γιατί αν κοιμάσαι με το τεχνητό φως το βράδυ, αυξάνεις τον κίνδυνο της παχυσαρκίας.

Μία νέα μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας στη Βόρεια Καρολίνα εξέτασε τι ακριβώς συμβαίνει με 43,722 γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 35 και 74 χρονών.

Σε αυτές ζητήθηκε να αναφέρουν τις ποσότητες τεχνητού φωτός, στις οποίες εκτίθενται κατά τις βραδινές ώρες. Παρατηρήθηκε, λοιπόν, ότι οι γυναίκες που κοιμόντουσαν με ανοικτή την τηλεόραση ή τα φώτα, εμφάνιζαν 22% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρες και 33% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκες.

Να σημειώσουμε, μάλιστα, ότι οι γυναίκες αυτές δεν είχαν ιστορικό καρκίνου ή καρδιαγγειακής νόσου, δεν ήταν εργαζόμενες με νυχτερινές βάρδιες ή έγκυες, αλλά ούτε κοιμόντουσαν κατά τις πρωινές ώρες.

Η ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου στη Βόρεια Καρολίνα εξήγησε γιατί συμβαίνει αυτό. «Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ύπνος διακόπτεται, γεγονός που έχει επιπτώσεις στην ορμονική ισορροπία και κάνει τους ανθρώπους να αναζητούν επεξεργασμένα τρόφιμα», ανέφερε η ομάδα.

Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε έναν υγιή και ποιοτικό ύπνο και να κοιμόμαστε αρκετές ώρες, προκειμένου να προστατεύσουμε και την υγεία μας. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που οι επιστήμονες έχουν επισημάνει το γεγονός ότι πρέπει να κοιμόμαστε καλά, χωρίς να αποσπάται ο ύπνος μας.
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved