Αυτός είναι ο κρυφός λόγος που κάθε γιαγιά πλέκει

LIKE US ON FACEBOOK

Καθένας από εμάς έχει αναμνήσεις με τη γιαγιά του να πλέκει και η αλήθεια είναι πως το πλέξιμο είναι συνδυασμένο στο μυαλό μας με τη γιαγιά μας!

Κασκόλ, γάντια, πουλοβεράκια… Σίγουρα θα έχεις κρατήσει κι εσύ απ’ την παιδική σου ηλικία μερικά απ’ τα πράγματα που έφτιαξε με τα χεράκια της η γιαγιά σου για σένα με όλη της την αγάπη! Γιατί, όμως, τόσο κόλλημα με το πλέξιμο; Είναι trend των γιαγιάδων; Εμείς μάθαμε ποιος είναι ο κρυφός λόγος που κάθε γιαγιά πλέκει!

Κι αν δεν το γνωρίζει, σίγουρα το κάνει υποσυνείδητα καθώς νιώθει τα οφέλη του πλεξίματος στην υγεία της!

Νέα έρευνα υποστηρίζει πως το πλέξιμο μειώνει το άγχος, την κατάθλιψη, τον χρόνιο πόνο και καθυστερεί την άνοια.

H έρευνα δημοσιεύτηκε στο Knit for Peace και βασίστηκε στην ανάλυση προηγούμενων μελετών σχετικά με τα οφέλη του πλεξίματος στην υγεία μας.

Η ομάδα αποφάσισε να διερευνήσει το θέμα αφού πολλά μέλη ανέφεραν βελτίωση της συνολικής υγείας μετά το ξεκίνημα πλεξίματος. Αυτό αποδεικνύει ότι αυτό το χαλαρωτικό χόμπι μπορεί εκτός από ευχαρίστηση, να προσφέρει και οφέλη στην υγεία.

πλέξιμο

«Υπάρχει τεράστια έρευνα που δείχνει ότι το πλέξιμο έχει οφέλη σωματικής και ψυχικής υγείας, επιβραδύνει την έναρξη της άνοιας, καταπολεμά την κατάθλιψη και αποσπά την προσοχή από τον χρόνιο πόνο», αναφέρουν οι συντάκτες της έρευνας.

Μια από τις μελέτες, μια έρευνα του 2007 που πραγματοποιήθηκε απ’ το Medical School’s Mind and Body Institute του Harvard, διαπίστωσε ότι το πλέξιμο μειώνει τον καρδιακό ρυθμό με κατά μέσο όρο λιγότερους 11 κτύπους ανά λεπτό και προκαλεί μια «ενισχυμένη κατάσταση ηρεμίας», παρόμοια μ’ αυτή της γιόγκα.

Εκτός από τα ηρεμιστικά του αποτελέσματα, το πλέξιμο μπορεί ν’ αποσπάσει από τον χρόνιο πόνο καθώς η εστίαση μετατρέπεται αλλού. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός κασκόλ ή πουλόβερ, απελευθερώνει τη σεροτονίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλαγή στη διάθεση και μειώνει τον πόνο.

Τα ευρήματα υποστηρίχθηκαν επίσης από την έρευνα του Knit for Peace με τη συμμετοχή 1.000 ανθρώπων.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 70% δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι το πλέξιμο βελτιώνει την υγεία τους και ο κύριος λόγος είναι ότι τους κάνει να αισθάνονται χαλαροί.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που η γιαγιά σου θα προσφερθεί να σου μάθει να πλέκεις, μην την αποπάρεις!

Photo: Pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved