Το να κάνεις ένα μωρό να ηρεμήσει είναι σαν να προσπαθείς να εξουδετερώσεις μια βόμβα! Ελέγχεις εάν η πάνα του είναι καθαρή, του δίνεις το μπιμπερό ή το παίρνεις αγκαλιά, λικνίζοντάς το κι ελπίζοντας να σταματήσει να κλαίει και φυσικά να μην αρχίσει να κλαίει ακόμα περισσότερο! Εάν, όμως,αποτύχουν όλα, μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις στο μωρό σου το τραγούδι που δημιούργησαν επιστήμονες κι αποδεικνύεται ότι κάνει κάθε μωρό ευτυχισμένο!

Το “The Happy Song” δημιουργήθηκε το 2016 και μπορεί να έχει επίδραση ακόμα και στους ενήλικες!

Ο Caspar Addyman, ειδικός στην ανάπτυξη των παιδιών στο Goldsmiths University του Λονδίνου, και η Lauren Stewart, μουσικός ψυχολόγος στο ίδιο πανεπιστήμιο, κλήθηκαν να βρουν ένα «τραγούδι επιστημονικά αποδεδειγμένο για να κάνει τα μωρά χαρούμενα».

μωρό με ακουστικά/ μουσική

Οι δυο τους έκαναν έρευνα για να βρουν ήχους που λατρεύουν τα μωρά και στη συνέχεια έπρεπε να βρεθεί κάποιο άτομο που να ξέρει από μουσική! Πήραν, λοιπόν, τη βοήθεια της Imogen Heap (σίγουρα έχεις ακούσει το “Hide And Seek”), η οποία είναι επίσης μητέρα ενός μικρού παιδιού.

Η Heap για να δημιουργήσει την τελική μελωδία στηρίχθηκε στους ήχους που βρήκαν οι δύο επιστήμονες και εφάρμοσε μερικά ακόμα ευρήματα της ομάδας προκειμένου να δημιουργήσει το “The Happy Song”.

Το τραγούδι έχει μια αίσθηση αισιοδοξίας, γυναικεία φωνητικά και μια απλή επαναλαμβανόμενη μελωδία, αλλά και μερικά ευχάριστα στον ήχο μουσικά όργανα.

Πώς λειτουργεί, όμως;

Ο Caspar Addyman εξηγεί πως συγκέντρωσαν 20 μωρά σ’ ένα δωμάτιο και τους έβαλαν ν’ ακούσουν διάφορα τραγούδια. Όταν έπαιξε το “The Happy Song” είδαν όλα τα φατσάκια των μωρών να είναι χαρούμενα!

Η επιστημονική ομάδα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το τραγούδι σε μια σειρά πειραμάτων για να δουν σε μεγαλύτερο εύρος την ανταπόκριση των μωρών στην μελωδία.

μωρό με ακουστικά/ μουσική

Το τραγούδι, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, κάνει τα μωράκια ευτυχισμένα επειδή τα βοηθά παράλληλα να αποκοιμηθούν.

Δοκίμασέ το στο μωρό σου και περιμένουμε να μας πεις πώς αντέδρασε!