Το ηφαίστειο που μπορείς να φτιάξεις με μαγειρική σόδα και ξίδι είναι ένα κλασικό “επιστημονικό πείραμα”, αλλά η επιστήμη για παιδιά είναι κάτι πολύ παραπάνω.

Υπάρχουν πολλοί διασκεδαστικοί τρόποι για να φέρεις το παιδί σου κοντά με την επιστήμη, ακόμα κι αυτή την περίοδο που περνάμε τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι.

Επιστήμη για παιδιά μέσα από 4 υπέροχους τρόπους

Mη νευτώνεια υγρά

Όταν αναμειγνύεις αργά περίπου 10 μέρη καλαμποκάλευρο σε ένα μέρος νερό, δημιουργείται ένα υγρό με τη συνοχή του μελιού και τις ιδιότητες της άμμου.

Παλαιοντολογικό κέικ

Το παραπάνω βίντεο δείχνει πώς να φτιάξεις ένα κέικ που επιτρέπει στα παιδιά να παραμερίσουν τα ψίχουλα για να αποκαλύψουν ένα απολίθωμα δεινόσαυρου. Αν ψάχνεις για κάτι πιο απλό με λιγότερες πιθανότητες να γίνει χαμός στην κουζίνα, μπορείς επίσης να διακοσμήσεις το κέικ με μερικά παιχνίδια- απολιθώματα.

Το παιδί σου δεν ανοίγει βιβλίο για το σχολείο; Εναλλακτικοί τρόποι εκμάθησης που θα του κεντρίσουν το ενδιαφέρον

Ηλεκτρομαγνήτης

Η κατασκευή ενός ηλεκτρομαγνήτη είναι σχετικά απλή, αρκεί να έχουμε προμηθευτεί τα κατάλληλα υλικά από ένα τοπικό κατάστημα.

Θα χρειαστείς ένα κομμάτι από χάλυβα κυλινδρικό ηλεκτρικό χάλυβα χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, ένα χάλκινο σύρμα και μια μπαταρία.

Εξηγώντας γιατί ο ουρανός είναι μπλε

Τι συμβαίνει όταν το φως περνά μέσα απ’ την ατμόσφαιρα; Καθώς το φως ταξιδεύει από τον ήλιο στη Γη, απορροφάται και εκπέμπεται από μικροσκοπικά σωματίδια, τα οποία διασκορπίζουν το λευκό φως σε διαφορετικά χρώματα. Το μπλε και το μωβ είναι περισσότερο διασκορπισμένα και επειδή ο ήλιος εκπέμπει περισσότερη ενέργεια σαν το μπλε φως, ο ουρανός μας φαίνεται μπλε.

Μπορείς να κάνεις μια προσομοίωση μ’ ένα ποτήρι νερό, γάλα και ένα φακό! Δες στο παραπάνω βίντεο τον τρόπο!

Το παιδί σου έχει κόλλημα με τους σούπερ ήρωες; Δες τι λέει η επιστήμη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News