Το θεατρικό έργο η Οδύσσεια της Κάρμεν Ρουγγέρη, είναι από τα θεάματα που θέλω να παρακολουθήσουμε μέσα στον Οκτώβρη. Είχαμε παρακολουθήσει παλαιότερα απ΄ την ίδια «τους Άθλους του Ηρακλή» και είχα εντυπωσιαστεί από τον σεβασμό που είχε σκύψει πάνω στη μυθολογία, παρουσιάζοντας στα παιδιά ένα εξαιρετικό-εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Κοστούμια, μουσική, καστ, λόγια, ήταν όλα μελετημένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και εμείς ως θεατές πήραμε πίσω ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα που μας προσέφερε γνώση. Με αυτή τη λογική και έχοντας τόσο ψηλά τον πήχη από το προηγούμενο έργο, θα πάω να δω και την Οδύσσεια.

Οδύσσεια της Κάρμεν Ρουγγέρη

Η πρώτη φορά που μελέτησα τον Όμηρο ήταν στην Α’ Γυμνασίου μέσα από το βιβλίο των αρχαίων. Μάθαμε η γενιά μου για το έπος της Οδύσσειας, σε αυτήν «την ακαταλαβίστικη» γλώσσα που έχει βαθιά τις ρίζες της στο παρελθόν μας. Η ιστορία του ήρωα που πολέμησε για 10 χρόνια και έκανε άλλα 10 χρόνια να γυρίσει στο σπίτι του, καθιστά τον πολυμήχανο Οδυσσέα έναν από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς ήρωες των περισσοτέρων.

Τα παιδιά μας πια (πάνε πολλά χρόνια δεν θυμάμαι αν την είχαμε και εμείς στο δημοτικό, θεωρώ ότι) μαθαίνουν για τον Οδυσσέα από την Τετάρτη τάξη του δημοτικού στη ιστορία τους μα και από τα εξωσχολικά που τους αγοράζουμε. Όπως και να το κάνεις όταν η ιστορία παίρνει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια, είναι πιο εύκολο να κατανοηθεί ό,τι έχεις διαβάσει.

Η παράσταση ήδη ανέβηκε στο Ηρώδειο και γέμισε το Ηρώδειο με παιδιά και τις καλύτερες κριτικές. Για τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου θα ανέβει στο Christmas Theater. Βρες τα εισιτήρια και εξασφάλισε τη θέση σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News