Να πάει το παιδί κατασκήνωση ή όχι; Ποια είναι η πιο κατάλληλη ηλικία για να το πάει πρώτη φορά; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και πώς αντιμετωπίζονται τυχόν προβλήματα που προκύπτουν;

Όταν τελειώνει η περίοδος του σχολείου, αλλά δεν έχει έρθει ακόμα η στιγμή για τις οικογενειακές διακοπές, οι γονείς αναρωτιούνται ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος για να περάσει ποιοτικά τον χρόνο του το παιδί.

Η κατασκήνωση είναι μια ιδανική ευκαιρία για το παιδί!

Πρόκειται για ένα ανεξάντλητο παιχνίδι ανακάλυψης, διότι συνειδητοποιεί πως μπορεί να καταφέρει μόνο του σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Παράλληλα, όμως, παρότι δεν είναι οι γονείς στον χώρο, μπορούν να είναι ήσυχοι για την ασφάλεια του παιδιού, καθώς οι ειδικοί είναι πάντα εκεί και φροντίζουν για την ασφάλειά του.

Η εμπειρία της κατασκήνωσης μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθηση του παιδιού, την κοινωνικότητά του, αλλά και να το βοηθήσει να αποκτήσει νέες δεξιότητες. Η κατασκήνωση είναι για τα περισσότερα παιδιά μια χαρούμενη κι ανέμελη εμπειρία.

  • Ποια είναι, όμως, η κατάλληλη ηλικία για να πάει το παιδί πρώτη φορά κατασκήνωση;
  • Πώς γίνεται ο αποχωρισμός απ’ τους γονείς;
  • Σε τι μπορεί να βοηθήσει η κατασκήνωση το παιδί;
  • Τι δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσει;
  • Τι πρέπει να κοιτάξουν οι γονείς πριν κάνουν την εγγραφή;

Στα παραπάνω ερωτήματα απαντά η Μαρία Γιαννοπούλου– Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting– Ψυχολόγος ΑΠΘ, MSc Ειδικευμένη στην Ψυχοθεραπεία Gestalt στο άρθρο της με τίτλο «Κατασκήνωση: Όλοι οι λόγοι που πρέπει να στείλεις το παιδί σου» στο allaboutparents.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News