Σας καλωσορίζουμε και φέτος στο Hippo Theatre e-School, ένα πρωτότυπο διαδικτυακό καλλιτεχνικό σχολείο! Μετά από δυό χρόνια λειτουγίας το σχολείο παραμένει ανοιχτό σε όλους, με αγάπη στις Τέχνες και τη δημιουργική φαντασία για τρίτη χρονιά!

Προσφέρουμε καλλιτεχνικά μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους τα βοηθούν να αξιοποιήσουν ευχάριστα και εποικοδομητικά τον ελεύθερό τους χρόνο. Σε όποιο σημείο της Ελλάδας ή του εξωτερικού βρίσκεστε τα παιδιά σας μπορούν παρακολουθήσουν από την ασφάλεια του σπιτιού σας!

Επίσης, συνεχίζουμε με διήμερα εντατικά σεμινάρια, εργαστήρια και masterclasses για ενήλικες που αποσκοπούν στη συμπυκνωμένη μετάδοση γνώσεων και πληροφοριών. Τα εργαστήρια είναι και θεωρητικής και πρακτικής κατεύθυνσης με στόχευση στο θέατρο και τις παραστατικές τέχνες, αλλά και σε άλλα γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με την Τέχνη.

Αν κάτι κάνει τα μαθήματα του Hippo Theatre e-School να ξεχωρίζουν από άλλα μαθήματα του είδους, δεν είναι μόνο η πρωτοτυπία τους, το ενδιαφέρον περιεχόμενό τους, το πάθος, η εμπειρία και η κατάρτιση των εμψυχωτών τους. Αυτό που χαρακτηρίζει το πρόγραμμά μας είναι μια μεθοδολογική προσέγγιση και ένας στρατηγικός σχεδιασμός ακαδημαϊκών προδιαγραφών.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Τα παιδιά απελευθερώνουν τη φαντασία τους, καλλιεργούν τις γνώσεις τους, γνωρίζουν τον εαυτό τους, αποκτούν αυτοπεποίθηση και δυναμώνουν, με όποιο μάθημα κι αν επιλέξουν:

  •  Φτιάξτο μόνος σου (Εικαστικά – Κατασκευές). Για παιδιά από 4 ετών. Κάθε Κυριακή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 17.00. Μια βιωματική εμπειρία μάθησης γεμάτη χρώματα και υλικά προς εξερεύνηση! Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν διάφορες τεχνικές ζωγραφικής και συνδυασμούς χρωμάτων και θα πειραματιστούν με πλήθος υλικών. Διδάσκει η Σίσσυ Ιγνατίδου. Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.hippotheatreschool.com/artsandcrafts
  •  Δημιουργική Γραφή – Κάθε Σάββατο στις 10.00. Για παιδιά από 9 ετών. Μέσα από παιχνίδια, τραγούδια, οπτικά και ηχητικά ερεθίσματα κ.ά, τα παιδιά ενθαρρύνονται στην εξωτερίκευση της προσωπικής τους έκφρασης και του εσωτερικού τους κόσμου μέσα σ’ ένα περιβάλλον προστατευμένο και φιλικό. Με τρόπο διασκεδαστικό, τα παιδιά θα προσεγγίσουν καθημερινά θέματα που απασχολούν τα ίδια, θα οξύνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ενώ ταυτόχρονα θα έρθουν σε επαφή με διάφορα είδη γραφής αποτυπώνοντας τις δικές τους ιστορίες και αισθήματα. Διδάσκει η Ιωάννα Λιούτσια. Περισσότερα: https://www.hippotheatreschool.com/creativewritingforkids
  •  Φτιάξε μια ταινία μόνος σου – Κάθε Σάββατο στις 17.00. Για παιδιά από 9 ετών. Σκοπός μας να μάθουμε τις βασικές αρχές της κινηματογραφικής τέχνης και να δούμε πώς φτιάχνεται μια ταινίας μικρής διάρκειας (μικρού μήκους). Καλούμε τους μικρούς μας φίλους να γίνουν σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, οπερατέρ, ηθοποιοί. Θα δουλέψουμε πάνω σε έναν κοινό στόχο: την ολόδική μας ταινία! …γιατί ποιος είπε ότι, αν είσαι μικρός, δεν μπορείς να γίνεις σκηνοθέτης; Διδάσκει η Νικολέττα Χουχουλή. Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.hippotheatreschool.com/cinemaforkid
  •  Εργαστήριο Αστρονομίας για παιδιά – κάθε Δευτέρα στις 18.00 – 19.00 (α τμήμα για ηλικίες 5 ως 8 ετών) και 19.00 – 20.00 (β τμήμα για ηλικίες απο 9 ως 12 ετών). Το μάθημα της αστρονομίας ξεκινάει το ταξίδι του από τη γειτονιά μας, δηλαδή το Ηλιακό μας σύστημα. Ερωτήματα προς διερεύνηση: Πώς δημιουργήθηκαν οι πλανήτες; Γιατί τα χρώματα των πλανητών διαφέρουν; Πώς η διαστημική βοήθησε τους αστρονόμους;Κατα τη διάρκεια των διαδικτυακών συναντήσεων θα απαντηθούν αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα που αφορούν το ηλιακό μας σύστημα, με τη βοήθεια οπτικο-ακουστικού υλικού και με χρήση λογισμικού της NASA. Διδάσκει ο Κώστας Ταμπουλίδης. Περισσότερα: https://www.hippotheatreschool.com/anstronomy

Περισσότερες πληροφορίες τις ημέρες/ώρες/διάρκεια των Μαθημάτων, αλλά και τους Δασκάλους θα βρείτε εδώ.

μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης

ΜΙΚΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Τα σεμινάρια συνοδεύονται από γραπτό εκπαιδευτικό υλικό ή προτεινόμενη σχετική βιβλιογραφία για την περαιτέρω αφομοίωση και επεξεργασία της διδασκόμενης ύλης ή της πρακτικής άσκησης και είναι ανοιχτά για όλους όσους ενδιαφέρονται.

Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου ποικίλει. Συνήθως η διάρκεια είναι 6-8 ώρες ανάλογα με το αντικείμενο και ολοκληρώνεται σε διάστημα 2 ημερών (Σαββατοκύριακο). Οι ημερομηνίες για το κάθε σεμινάριο ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς στο website ή μέσω του newsletter μας. (https://www.hippotheatreschool.com/)

  •  Ρerformance: Θεωρία και Πράξη. Ένα εργαστηριακό σεμινάριο που συνδυάζει την ιστορία και θεωρία της τέχνης της performance με την καλλιτεχνική δημιουργία. Διδασκει η Ιωάννα Λιούτσια.
  •  Εφαρμοσμένο Θέατρο: θεατρικές τεχνικές για εμψύχωση ομάδων και βιωματική μάθηση. Κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών συναντήσεων, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τεχνικές του θεάτρου και του εκπαιδευτικού δράματος που θα τους βοηθήσουν στην εμψύχωση κάθε είδους ομάδας, αλλά και στην προσέγγιση «δύσκολων» θεμάτων ή γνωστικών αντικειμένων στην τυπική και μη – τυπική εκπαίδευση. Διδάσκει η Ιωάννα Λιούτσια.
  •  Σκέφτομαι και γράφω ανάποδα. Ένα δημιουργικό σεμινάριο για το μάθημα της έκθεσης. Διδάσκει ο Φώτης Δούσος
  •  Ο ηθοποιός μπροστά στην κάμερα – casting. Το σεμινάριο αυτό αφορά στην εξειδικευμένη προετοιμασία και εκπαίδευση ενός ηθοποιού για την υποκριτική μπροστά στην κάμερα. Διδάσκει ο Γιώργος Καραβασίλης.

Περισσότερες πληροφορίες

e-mail: info@hippotheatreschool.com

Τηλ.: 2313095148, 6986513929, 6976904396, 2114041293 (καθημερινές 10.00 – 14.00)

website: www.hippotheatreschool.com

facebook: @hippotheatreschool

Κόστος
Ανά μήνα: 35€
Ανά τετράμηνο (Οκτώβρης – Γενάρης): 125€
Εξόφληση για το χρόνο (Οκτώβρης – Μάης, οκτάμηνο): 240€ 

Διάρκεια μαθημάτων: Οκτώβρης – Μάης.

Τα μαθήματα και τα σεμινάρια γίνονται μέσα από την πλατφόρμα του ΖΟΟΜ. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News