Ζωντανή βγήκε η Μέι από την πρόταση μομφής

LIKE US ON FACEBOOK

Ζωντανή βγήκε η Μέι από την πρόταση μομφής, η οποία απορρίφθηκε. Ραγδαίες οι εξελίξεις για το Brexit μετά κι από την αρνητική ψηφοφορία του σχεδίου της εξόδου την Τρίτη.

Τη «γλίτωσε» η Μέι από την πρόταση μομφής που κατέθεσε εναντίον της ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, η οποία απορρίφθηκε. Πιο συγκεκριμένα, 306 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 325 ψήφισαν κατά της πρότασης μομφής.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει απ’ το βράδυ της Τετάρτης τις συναντήσεις με ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης, προκειμένου να εκπληρώσει τη βούληση των Βρετανών πολιτών, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα για το Brexit.

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να εργαστεί με την αντιπολίτευση προκειμένου να βρει έναν συμβιβασμό που θα αποτρέψει το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit ή τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

«Έχουμε τώρα την ευθύνη να βρούμε έναν τρόπο για να πάμε μπροστά προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη στήριξη του κοινοβουλίου» ανέφερε η ίδια ενώπιον των βουλευτών, προσθέτοντας ακόμη ότι:

Με αυτόν τον στόχο, πρότεινα μια σειρά συναντήσεων μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών του κοινοβουλίου και εκπροσώπων της κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες

Να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία την Πρωθυπουργό υποστήριξαν μέλη του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP), καθώς και οι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος που τάσσονται υπέρ του Brexit, που μόλις 24 ώρες νωρίτερα ψήφισαν κατά του σχεδίου της για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν οι Εργατικοί, οι Ουαλοί και οι Σκοτσέζοι εθνικιστές, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και το Πράσινο Κόμμα.

Φυσικά, στην περίπτωση που έχανε και γινόταν δεκτή η πρόταση μομφής, τότε η χώρα αναγκαστικά θα πήγαινε σε εκλογές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με βρετανικά Μέσα, ένα από τα σενάρια για την επόμενη μέρα στο Brexit περιλαμβάνουν και την παράταση λίγων μερών που η Μέι ενδέχεται να ζητήσει, με σκοπό ν’ επαναδιαπραγματευτεί ξανά με τις Βρυξέλλες σημεία από τη συμφωνία.

Ανοιχτή παραμένει και η πιθανότητα των πρόωρων εκλογών, αλλά κι ενός «σκληρού» Brexit, ενώ μικρές είναι οι πιθανότητες της διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος.

Διαβάστε ακόμη:

Τα σενάρια για το Brexit μετά την ιστορική ήττα της Μέι

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved