Ένα ακόμη απαράδεκτο περιστατικό αποκαλύφθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος και αφορά τη ζημιά στον ΕΟΠΥΥ αξίας 6 εκατ. ευρώ από παράνομες συνταγογραφήσεις γιατρού.

Πιο συγκεκριμένα, η ζημιά που υπέστη ο ΕΟΠΥΥ από παράνομες συνταγογραφήσεις γιατρού σε περιφερειακό δημόσιο νοσοκομείο, υπολογίζεται στα 6.204.334 ευρώ. Την υπόθεση διερεύνησε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία απ’ την έρευνα, ο γιατρός φέρεται να προχώρησε σε μια σειρά από παράτυπες και καταχρηστικές συνταγογραφήσεις ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων που αφορούν την τριετία 2015, 2016 και 2017.

Η συνολική ζημιά εις βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ, ενώ ο  γιατρός φέρεται ότι «έκοβε» συνταγές σε ασθενείς που πήγαιναν για εξετάσεις για άλλα άσχετα προβλήματα.

Ειδικότερα, «έκοβε» συνταγές που περιλάμβαναν ένα διατροφικό φαρμακευτικό σκεύασμα, ειδικό για μια συγκεκριμένη στομαχική ασθένεια, τη στιγμή που οι ασθενείς είχαν άλλα προβλήματα που δεν σχετίζονταν με αυτό και δεν το είχαν κατά συνέπεια καμία ανάγκη.

Με αυτό τον τρόπο, ο γιατρός έπαιρνε την προμήθεια κάθε φορά που το συνταγογραφούσε. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση έχει υποβληθεί αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη:

Όσα αλλάζουν στον ΕΟΠΥΥ: Αποζημιώσεις, εγκρίσεις και e-υπηρεσίες