Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 26χρονος που φέρεται να σκότωσε τον 70χρονο πατέρα του στις Βολίμες Ζακύνθου. Στις 11 το πρωί ξεκίνησε η απολογία του νεαρού, η οποία κράτησε για περίπου έξι ώρες.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 26χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 70χρονου πατέρα του.

Ο 26χρονος έφθασε στο Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Παναγιώτη Κεφαλληνό, ενώ η απολογία του η οποία ξεκίνησε από τις 11 το πρωί, κράτησε για περίπου έξι ώρες.

Πριν ξεκινήσει η απολογία του δράστη ενώπιον του ανακριτή Ζακύνθου, προηγήθηκε η εξέταση της ετεροθαλούς αδελφής του, αλλά και ενός ακόμη άνδρα που είχε καταγγείλει την κακοποίηση και την παραμέληση των παιδιών στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο δικηγόρος του, Παναγιώτης Κεφαλληνός, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανέφερε ότι «ήταν μια συγκλονιστική από άποψη περιεχομένου απολογία» και ότι ο ίδιος είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον πελάτη του.

Κατά την άφιξη του νεαρού φερόμενου ως δράστη στο Δικαστήριο, πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί απ’ έξω εκφράζοντας τα συναισθήματα συμπαράστασης και στήριξης του, εκ των οποίων και τα αδέρφια του 26χρονου αλλά και συγγενείς και φίλοι.

Νωρίτερα, αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του συλλόγου, το «Χαμόγελο του παιδιού», στην οποία αναφέρεται, ότι ο σύλλογος είχε ενημερώσει τρεις φορές την Εισαγγελία Ανηλίκων, για δύο ανήλικα παιδιά που δέχονταν σωματική κακοποίηση και παραμέληση.

Όσα ανέφερε η ανακοίνωση του «Χαμόγελο του παιδιού»:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 για τα πλήρη στοιχεία της οικογένειας του 70χρονου που δολοφονήθηκε από τον 26χρονο γιο του στη Ζάκυνθο και άμεσα έγινε η αναζήτηση στα αρχεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του οργανισμού για πιθανές καταγγελίες.

Από την αναζήτηση προέκυψε ότι:

Τον Σεπτέμβριο του 2009 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» για την έντονη σωματική κακοποίηση των 2 ανήλικων παιδιών της οικογένειας (ηλικίας 2,5 ετών & 6 μηνών) καθώς και για την παραμέλησή τους. Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων για να ερευνήσει την υπόθεση.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε μια κλήση για τα ίδια παιδιά αλλά επειδή δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες ώστε να στοιχειοθετηθεί καταγγελία, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ζακύνθου για την κλήση αλλά και για την καταγγελία του 2009 και η απάντηση ήταν ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο. Με βάση την καταγγελία του 2009, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την κοινωνική έρευνα της Πρόνοιας στην οποία αναφερόταν ότι η οικογένεια χρήζει συστηματικής κι επισταμένης διερεύνησης από αρμόδια υπηρεσία. Επίσης ανέφερε ότι έχουν γίνει καταθέσεις κι επιπλέον έχει ενημερωθεί το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Τον Αύγουστο του 2017 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε νέα καταγγελία για την έντονη παραμέληση των ίδιων παιδιών. Ενημερώθηκε άμεσα, τηλεφωνικώς και γραπτώς, η Εισαγγελία όπου επισημάνθηκαν όλες οι προηγούμενες ενέργειες και καταγγελίες.

Για ακόμα μια φορά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να διερευνά τις καταγγελίες που λαμβάνει. Οι μόνοι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε καταγγελία».

Διαβάστε επίσης:

Όσα δήλωσε στην απολογία του ο γιος που σκότωσε τον 70χρονο πατέρα του

Photo: imerazante.gr