Ζάεφ: Υπάρχουν διαφορές αλλά ποτέ δεν ήμασταν πιο κοντά στη λύση

LIKE US ON FACEBOOK

Στην παραδοχή ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές, όμως, ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες για λύση όσον αφορά την ονομασία της χώρας, προχώρησε ο Πρωθυπουργός της ΠΔΓΜ.

«Διαφορές υπάρχουν εδώ και 27 χρόνια, όμως, έχουν γίνει βήματα στη διαπραγματευτική διαδικασία», σχολίασε ο Ζάεφ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, προς το παρόν πιθανότατα δεν θα υπάρξει νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της ΠΓΔΜ τις επόμενες ημέρες, διότι στη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα στην Οχρίδα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς και της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, δεν σημειώθηκε ιδιαίτερη πρόοδος.

Πιθανότατα θα έχουμε ξεχωριστές συναντήσεις, ανταλλαγή ενημέρωσης, εκ μέρους του υπουργού Εξωτερικών και εκ μέρους μου, με τον Πρόεδρο της χώρας και με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης… Για μας είναι σημαντικό να ενημερωθούν όλοι και να μοιραστούμε ιδέες για τα επόμενα βήματα

Ο Ζάεφ συμπλήρωσε πως αυτό που χρειάζεται είναι όχι μόνο ενημέρωση, αλλά και διαβουλεύσεις για την στρατηγική και τις κινήσεις της χώρας, ώστε να επιτευχθεί εθνική ενότητα και συναίνεση.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Ελλάδα έπειτα απ’ τις δηλώσεις του για το θέμα του ονόματος, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την άποψη ότι η διαπραγματευτική διαδικασία διεξάγεται με διαφάνεια και ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι έχουν γίνει βήματα στις διαπραγματεύσεις, υπογραμμίζοντας πως εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές, όμως, έχει σημασία ότι οι πολίτες της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ είναι αρκετά ενημερωμένοι και ποτέ νωρίτερα δεν υπήρχαν μεγαλύτερες πιθανότητες για λύση στο ονοματολογικό.

Είναι ακριβές ότι υπάρχουν διαφορές από την αρχή – υπήρχαν εδώ και 27 χρόνια. Όπως είναι ακριβές και ότι έχουν γίνει βήματα στην διαπραγματευτική διαδικασία. Σίγουρα, τα θέματα δεν έχουν λυθεί μέχρι τέλους. Όμως, πρώτον, είναι καλό που οι πολίτες των δύο χωρών είναι αρκετά ενημερωμένοι και, δεύτερον, ποτέ δεν υπήρχαν καλύτερες συνθήκες στην διαπραγματευτική διαδικασία, ούτε μεγαλύτερη πιθανότητα για την εξεύρεση λύσης σε αυτό το φλέγον πρόβλημα

Διαβάστε επίσης:

Ζάεφ: «Αν δεν βρούμε λύση με την Ελλάδα, δεν μπαίνουμε στο ΝΑΤΟ»

Photo: EPA/KOCA SULEJMANOVIC
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved