«Πιστεύω ότι είναι δυνατόν να βρεθεί λύση και είμαι αισιόδοξος αν σε αυτό λάβουμε υπόψη ότι η λύση θα είναι αξιοπρεπής και θα σέβεται θέματα που άπτονται της ταυτότητας» δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ λίγο πριν την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ για την επίσκεψη Κοτζιά, καθώς πρόκειται για μια ευκαιρία να βρεθούν και οι δύο πλευρές πιο κοντά στη λύση της ονομασίας της ΠΓΔΜ, όπως δήλωσε και ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός.

«Πιστεύω ότι είναι δυνατόν να βρεθεί λύση και είμαι αισιόδοξος αν σε αυτό λάβουμε υπόψη ότι η λύση θα είναι αξιοπρεπής και θα σέβεται θέματα που άπτονται της ταυτότητας» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ προσθέτοντας πως για τον ίδιο είναι σημαντικό να το υποδεχθεί η ελληνική κοινή γνώμη και να είναι αποδεκτό και από τους ελληνικούς θεσμούς.

Πιστεύω ότι και για τους Έλληνες πολιτικούς και για τον πρωθυπουργό Τσίπρα είναι σημαντικό πως αυτό θα γίνει αποδεκτό εδώ, από τους πολίτες της “Μακεδονίας”, αλλά και πώς θα περάσει από τους θεσμικά όργανα της χώρας μας

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Ζάεφ δήλωσε πως αυτοί που “εμπλέκονται” προς το παρόν είναι μόνο άτομα, ενώ αυτοί που θα πάρουν την τελική απόφαση θα είναι οι ηγεσίες τόσο της ΠΓΔΜ όσο και της Ελλάδας.

«Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει βήμα, ίσως όχι να λυθεί μέχρι τέλους, αλλά οπωσδήποτε να έρθουμε πιο κοντά, επειδή οι μέρες και οι μήνες περνούν και εμείς θέλουμε μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε λύσει αυτό το πρόβλημα. Πιστεύω ότι αυτό θέλει να κάνει και η ελληνική πλευρά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζόραν Ζάεφ.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο Νίκος Κοτζιάς αναμένεται να επισκεφτεί τα Σκόπια στα τέλη Μαρτίου προκειμένου να διαπραγματευτεί για το ονοματολογικό, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η ημερομηνία της επίσκεψής του στη γείτονα, μια επίσκεψη που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.