Αλαλούμ με την ώρα που θα χτυπάει το κουδούνι στα σχολεία. Τι αναφέρει τώρα το υπουργείο Παιδείας κι αλλάζει τα μέχρι στιγμής δεδομένα;

Δεν είναι σίγουρο ότι το κουδούνι θα χτυπάει στις 9, καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα το σχετικό πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο υποστηρίζει πως ουδέποτε ο κ. Γαβρόγλου είπε πως το κουδούνι θα χτυπάει στις 9, διότι θα πρέπει πρώτα να βγει το πόρισμα της επιτροπής.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Υπουργό να έχει λάβει οριστικές αποφάσεις για την ώρα έναρξης των μαθημάτων, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει:

Η ερώτηση του δημοσιογράφου κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ήταν εάν θα ισχύσει το κουδούνι στις 9:00 στα σχολεία από Σεπτέμβριο. Η απάντηση του Υπουργού στη ερώτηση ήταν σαφής: «Περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής»

Αυτό σημαίνει, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι καμία οριστική απόφαση δεν αναφέρθηκε στην απάντηση του υπουργού, «όπως ψευδώς γράφτηκε. Συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ έσπευσαν όχι μόνο να πάρουν θέση αλλά και να ασκήσουν κριτική για μια δήλωση που ποτέ δεν έγινε».

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις, η συγκεκριμένη σκέψη που εξαγγέλθηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί εάν δεν προηγηθεί, «όπως έχει πολλές φορές δηλώσει ο κ. Γαβρόγλου, η επιστημονική τεκμηρίωση από την επιτροπή που μελετά το θέμα και, φυσικά, η διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εκπροσώπους της».

Διαβάστε όσα είχαν προηγηθεί:

Τέλος στο πρωινό ξύπνημα: Από πότε το κουδούνι θα χτυπάει στις 9