Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη. Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία σε βάρος του γιατρού και πρώην συντρόφου του θύματος.

Ο γιατρός της Λαγούδη και πρώην σύντροφός της κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία. Στην άσκηση δίωξης περιλαμβάνεται κι ένα ακόμα άτομο, το οποίο θεωρείται ο φυσικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας.

Πρόκειται για την απόλυτη ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη. Ο θάνατος της 44χρονης αρχικά είχε αντιμετωπιστεί ως αυτοκτονία, όμως, τα νέα στοιχεία και η ποινική δίωξη σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων ανατρέπει τα πάντα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτά που πίστευαν απ’ την πρώτη στιγμή η οικογένειά της, αλλά και οι νομικοί τους εκπρόσωποι, δηλαδή ότι δεν είναι αυτοκτονία ο θάνατός της, αλλά δολοφονία από φιλικό της πρόσωπο.

Ο γιατρός κατηγορείται πως έβαλε άτομο ή άτομα να σκοτώσουν την 44χρονη.

Τα στοιχεία του δεύτερου ατόμου, στο οποίο αποδίδεται ο ρόλος του φυσικού αυτουργού, δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

H ανάκριση συνεχίζεται και δεν αποκλείεται να ασκηθούν και νέες διώξεις σε άτομα που ήταν οι φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας.

«Μόλις προσωποποιηθεί η δίωξη, αμέσως θα καταθέσουμε νέο δικόγραφο που θα περιέχει ονοματεπώνυμο και ταυτόχρονα θα κάνουμε και τις ανάλογες αστικές αγωγές. Η άσκηση ποινικής δίωξης για συμμορία σημαίνει ότι υπήρχε μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι είχαν προαποφασίσει να κόψουν το νήμα της ζωής της Ειρήνης και το σχεδιάσανε και μοιράσανε και κάποιους ρόλους μεταξύ τους. Άλλοι ήταν εκτελεστές άλλος μπορεί να είναι ο ηθικός αυτουργός», είχε δηλώσει ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Ταουξής, στο Star.

Θυμίζουμε πως αρχικά είχε ασκηθεί ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων γα τα εν λόγω αδικήματα: Ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία, σύσταση συμμορίας και ηθική αυτουργία στην παραπάνω πράξεις.

Διαβάστε ακόμα:

Υπόθεση Λαγούδη: Διώκεται φιλικό της πρόσωπο