Σχεδόν τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη οι Αρχές αναζητούν απαντήσεις. Ήταν Μάρτιος του 2015 όταν βρέθηκε η σορός του άτυχου φοιτητή, έναν μήνα μετά την εξαφάνισή του. Η υπόθεση ανοίγει ξανά με τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής να κάθεται στο εδώλιο.

Η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη είχε συγκλονίσει ολόκληρο το πανελλήνιο, καθώς έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα του bullying, το οποίο συχνά αποσιωπάται.

Η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη, όμως, έγινε η εκφώνηση και αμέσως μετά διακόπηκε λόγω των πολλών υποθέσεων που είχαν προγραμματιστεί να εκδικαστούν την ίδια μέρα.

Σήμερα, Παρασκευή η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Ιωαννίνων και στο εδώλιο θα καθίσει ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής. Ο ίδιος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν πολλάκις για παράβαση καθήκοντος.

Θυμίζουμε ότι στην πρώτη δίκη στο εδώλιο είχε καθίσει η υπεύθυνη της εστίας – για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση – και ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης – για ηθική αυτουργία. Και οι δύο, ωστόσο, κρίθηκαν αθώοι.

Photo: Nikos Libertas / SOOC