Παραδέχτηκε την πλαστογράφηση ο γιατρός που κατέθεσε χθες, Δευτέρα, ως ύποπτος στην υπόθεση Φλώρου. Η Εισαγγελία Διαφθοράς ελέγχει, εκτός από τους γιατρούς, και τους δικηγόρους που χειρίστηκαν τον φάκελο αποφυλάκισης.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς θα ασχοληθεί και με άλλες αποφυλακίσεις παρόμοιες με εκείνες του Φλώρου. Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος επιχειρηματίας είχε αποφυλακιστεί με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%. Ο ύποπτος γιατρός που κατέθεσε χθες, 3 Σεπτέμβρη, παραδέχτηκε ότι πλαστογράφησε ο γιατρός στην υπόθεση Φλώρου.

Όλα τα πρόσωπα που είχαν ανάμειξη στην υπόθεση Φλώρου, όπως οι γιατροί δημόσιων νοσοκομείων, του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού, οι δικηγόροι που υπέβαλαν το αίτημα της αποφυλάκισης καθώς και τα μέλη της υγειονομικής επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) θα διωχθούν από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Βασικό μέλημα της έρευνας είναι να δοθούν απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων γύρω από τις συνθήκες αποφυλάκισης του επιχειρηματία, καθώς αναζητούνται και τα κίνητρα.

Οι Αρχές έχουν στόχο να κατανοηθεί αν έχει γίνει διάπραξη αδικημάτων. Ο Αριστείδης Φλώρος έρχεται αντιμέτωπος με το αδίκημα της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» και τα πρόσωπα που υπέγραψαν τις ιατρικές γνωματεύσεις και που πιστοποίησαν την αναπηρία το αδίκημα «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος».

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν κατασχέσει τον ιατρικό φάκελο του Φλώρου καθώς και τα έγγραφα από όλα τα νοσοκομεία που εξέδωσαν γνωμάτευση για τον 39χρονο.

Τα αδικήματα που διερευνούνται είναι: «Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδή αναφορά στην αρχή», αλλά και «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αρ. Φλώρου, όπως και «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Ο γιατρός παραδέχτηκε ότι πλαστογράφησε

Στο πλαίσιο της έρευνας καταθέτουν μάρτυρες. Ο γιατρός που κλήθηκε ως ύποπτος από την εισαγγελία, φέρεται ότι παραδέχτηκε εν μέρη την πλαστογράφηση του πιστοποιητικού υπνικής άπνοιας.

Ο συγκεκριμένος γιατρός αρνήθηκε ότι δωροδοκήθηκε. Βέβαια, δεν αποκλείεται ότι θα προσκληθεί ξανά στην Εισαγγελία για να δώσει εξηγήσεις.

Νέα στοιχεία έχουν προσκομιστεί στην Εισαγγελία και εξετάζονται. Τα στοιχεία προσκόμισε ο διευθυντής κλινικής του Ευαγγελισμόυ κ. Σπύρος Ζακυνθινός. Ο οποίος φέρεται ότι κατήγγειλε τον ύποπτο γιατρό.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ζακυνθινός παρέδωσε στον Εισαγγελέα δύο ακόμα ιατρικές γνωματεύσεις για τον κ. Φλώρο, οι οποίες θα διερευνηθούν. Επίσης, θα διερευνηθούν και τα βίντεο όπου είναι καταγεγραμμένες οι λεπτομέρειες της μεταγωγής και της εξέτασης του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με την ΔΕ η έρευνα θα επεκταθεί και σε άλλους κρατούμενους, οι οποίοι αποφυλακίστηκαν για λόγους υγείας με παρόμοια πιστοποιητικά.

Ο ΙΣΑ θέλει τους φακέλους για να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες προς τα μέλη του

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε από τον ΕΦΚΑ και τον Ευαγγελισμό τους φακέλους για την υπόθεση Φλώρου. Στόχος είναι η εκδίκαση και η τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων μελών του Συλλόγου.

Πιο λεπτομερώς, ο ΙΣΑ ζητάει την άμεση ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου «σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις που φαίνεται  ότι έχουν πλαστογραφηθεί σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή μελών του» και από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ που είναι αρμόδια για τα ΚΕΠΑ να του στείλει όλα τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να λάβει τις σωστές αποφάσεις για την υπόθεση.

Ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είναι πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε: «Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η τιμή και η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και του ιατρικού σώματος συλλήβδην, θα πράξει το καθήκον του όπως ορίζει ο Νόμος, εφόσον υπάρξουν σχετικές ευθύνες των ιατρών».

Διαβάστε επίσης:

Επέστρεψε στις φυλακές Χαλκίδας ο Αριστείδης Φλώρος