Μια περίεργη υπόθεση στη Μυτιλήνη, όπου ερευνάται ένας ύποπτος φάκελος που έφτασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ο φάκελος περιείχε σκόνη κι έστειλε 7 άτομα στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, σε καραντίνα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης πέντε υπάλληλοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου κι ένας αστυνομικός. Ο ύποπτος φάκελος με σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με τον οποίο ήρθαν σε επαφή τα παραπάνω άτομα, είχε ως αποδέκτη την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτζιλάκη.

Υπάλληλοι που εργάζονται στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη παρέλαβαν τον φάκελο, ο οποίος φέρεται να εστάλη απ’ την Ινδία, και λίγη ώρα αργότερα αισθάνθηκαν ζαλάδες και αδιαθεσία καθώς και ενοχλήσεις στο βλεννογόνο τους στόματος και της μύτης.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία όπου και ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφάλειας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του.

Τα επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και νοσηλεύονται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, καθώς τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει.

Το κτίριο Διοίκησης του ιδρύματος αποκλείστηκε και φρουρείται από την αστυνομία.

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφίχθη στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με πτήση στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών.

Το κλιμάκιο μετέβη για να παραλάβει τον φάκελο με τις διαδικασίες που σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπονται. Παράλληλα, θα ελέγξει τους χώρους του ιδρύματος.

Με απόφαση της Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσής Βιτζιλάκη αναστέλλονται όλες οι ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας.

Η Πρύτανης, σε μήνυμά της προς τους φοιτητές, του καθηγητές και τους υπαλλήλους του πανεπιστημιακού ιδρύματος τους σημείωσε ότι «όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο. Με την ελπίδα ότι και η δοκιμασία αυτή θα λήξη σύντομα και αισίως, θα επανέλθω με ότι νεότερο».

Διαβάστε ακόμα:

Τεράστιες οι ζημιές που άφησε πίσω της η φωτιά στο κτίριο του Πανεπιστημίου Κρήτης