Υποκύπτουν στα τραύματά τους οι πληγέντες απ’ τις πυρκαγιές στο Μάτι και ολοένα και αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός. Στους 98 οι νεκροί από τις πυρκαγιές.

Δυστυχώς, αρκετοί απ’ τους πληγέντες απ’ τις πυρκαγιές στο Μάτι δεν τα έχουν καταφέρει και έχουν πεθάνει στα νοσοκομεία. Ακόμη μια γυναίκα, 83 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο ΚΑΤ, κατέληξε ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 98.

Ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 83 ενώ από τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής 15 άτομα.

Αυτή τη στιγμή σε νοσοκομεία της Αττικής νοσηλεύονται 24 εγκαυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σε ΜΕΘ. Τα καλά νέα είναι πως το τελευταίο παιδί που νοσηλευόταν με εγκαύματα στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», πήρε εξιτήριο πριν από μερικές ημέρες.

Να υπενθυμίσουμε πως την Κυριακή είχε καταλήξει ένας 78χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο «Θριάσιο» νοσοκομείο.

Να σημειωθεί πως οι καταθέσεις για τις φονικές πυρκαγιές έχουν ολοκληρωθεί σε πρώτη φάση. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει 40 άτομα από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Λιμενικό, τους Δήμους, τη ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια Αττικής.

Την ίδια στιγμή και ενώ όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και τίποτα δεν απορρίπτεται, η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη με τον εισαγγελέα να αναμένει την αυτοψία της Πυροσβεστικής, καθώς και του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που έχει ορίσει για την υπόθεση, και από το Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να καλούνται οι ύποπτοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τότε θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να κληθούν οι ύποπτοι. Πηγές επισημαίνουν ότι η αυτή η έρευνα θα τελειώσει με την άσκηση διώξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, οι εγκληματικές παραλείψεις και τα λάθη των οποίων οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης:

Έγγραφο αποκαλύπτει ότι γνώριζαν για την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι απ’ τις 21:30