«Οι μεταρρυθμίσεις έχουν αρχίσει να αποδίδουν», αναφέρει μεταξύ άλλων το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες (σε Β1 από Β3) από τον οίκο Moody’s.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει αρχικά την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Moody’s: «Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες (σε Β1 από Β3) προχώρησε την Παρασκευή 1η Μαρτίου ο οίκος Moody’s», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι οι συνεχείς αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας δείχνουν τη σταθερά ανοδική της πορεία:

Οι μεταρρυθμίσεις έχουν αρχίσει να αποδίδουν και οι συνεχείς αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας δείχνουν τη σταθερά ανοδική της πορεία και την διαρκή ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Απόδειξη και η πρόσφατη επιτυχημένη έξοδος στις αγορές

«Η οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση αποδίδει και δημιουργεί στερεές βάσεις για την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου», ολοκληρώνει το ΥΠΟΙΚ στην ανακοίνωσή του.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος χαιρέτισε την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον Moody’s, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στη Νέα Δημοκρατία για την κριτική της:

Λίγες μόλις ώρες μετά την παρατήρηση του κ. Σταϊκούρα ότι όλες οι διεθνείς εκθέσεις επιβεβαιώνουν την κριτική της ΝΔ, η Moody’s αναβαθμίζει την ελληνική οικονομία κατά 2 βαθμίδες. Ίσως το timing να μην είναι το ισχυρότερο χαρτί είτε της ΝΔ είτε του ίδιου

Διαβάστε ακόμη:

Διπλή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας απ’ τον οίκο Moody’s