Σήμερα Πέμπτη η κηδεία του Κατσίφα μετά από 11 μέρες, συγγενείς και φίλοι θα τον αποχαιρετίσουν. Δρακόντεια τα μέτρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η κηδεία του Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των αλβανικών αρχών, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο χωριό Βουλιαράτες, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στις 2 η ώρα το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στα ελληνοαλβανικά σύνορα καθώς υπάρχει φόβος ότι θα σημειωθούν επεισόδια. Παράλληλα, στην κηδεία του Κατσίφα αναμένεται να παραστεί πολύς κόσμος, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει δεκάδες λεωφορεία από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Γιάννενα για την Αλβανία.

Για τον λόγο αυτό τα μέτρα ασφαλείας στην Κακκαβιά είναι πολύ αυστηρά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 2.000 άτομα θα συγκεντρωθούν στο σημείο, στο σημείο όπου γίνεται και ο έλεγχος των διαβατηρίων.

Μάλιστα, για να μην σημειωθούν καθυστερήσεις στην Κακαβιά, οι δύο χώρες συμφώνησαν να αυξηθούν τα άτομα στον διαβατηριακό έλεγχο και να συμμετέχουν και ειδικές ομάδες ώστε να αποφευχθεί η αναμονή και ενδεχομένως οι εντάσεις που μπορεί αυτή να δημιουργήσει.

Να σημειώσουμε πως η σορός του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, μετά τη πρωτοφανή καθυστέρηση, παραδόθηκε χθες Τετάρτη στην οικογένεια. Ο πατέρας και η αδελφή του μετέβησαν στα Τίρανα, από όπου και την παρέλαβαν.

Η σορός του 35χρονου σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη σημαία, ενώ αφού συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Δρόπολης, στην οποία υπάγονται διοικητικά οι Βουλιαράτες, αποφασίστηκε πως τα έξοδα της ταφής θα καλυφθούν από τη δημοτική Αρχή.

Διαβάστε επίσης:

Συγγενής του Κατσίφα: Δέχτηκε δύο βολές δίπλα στην καρδιά