Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα αναδρομικά στη Βουλή

LIKE US ON FACEBOOK

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα αναδρομικά σε ενστόλους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς, ΕΣΥ και μέλη των Κρατικών Ορχηστρών και της Λυρικής Σκηνής.

Η τροπολογία για τα αναδρομικά και την εφάπαξ καταβολή τους, υπερψηφίστηκε στη Βουλή από όλα τα κόμματα, εκτός από τη Χρυσή Αυγή που δήλωσε «παρών».

Η εν λόγω τροπολογία προβλέπει την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς ΕΣΥ και μέλη των Κρατικών Ορχηστρών και της Λυρικής Σκηνής.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της κοινοτικής οδηγίας για τις ελάχιστες προϋποθέσεις για προαγωγή κινητικότητας εργαζομένων μεταξύ των κρατών μελών με τη βελτίωση απόκτησης και διατήρησης δικαιωμάτων συμπληρωματικής συνταξιοδότησης.

Να σημειωθεί πως τα αναδρομικά που θα φθάσουν στα 820 εκατ. είναι από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν, σε ό,τι αφορά τους ενστόλους, στο σύνολό τους μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2018, όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή, δήλωσε πως τα αναδρομικά είπε πως είναι το πρώτο από μια σειρά μέτρων που θα έρθουν το προσεχές διάστημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, υπενθύμισε όλα αυτά, τα οποία έλεγε η Αντιπολίτευση ότι δεν θα καταφέρει η Κυβέρνηση και τελικά απεδείχθη ότι τα κατάφερε:

Μας είπατε ότι δεν θα καταφέρουμε να κλείσουμε τις αξιολογήσεις, ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης, ότι θα κόψουμε συντάξεις, ότι δεν θα βγούμε από το 3ο μνημόνιο, ότι θα φέρουμε 4ο μνημόνιο. Εμείς αποφασίσαμε να φέρνουμε ένα προς ένα τα μέτρα του 4ου μνημονίου -και τα αφιερώνω στον κ. Μητσοτάκη. Το πρώτο …μέτρο είναι η επιστροφή των αναδρομικών, έρχονται και άλλα, όλα όσα εξήγγειλα στη ΔΕΘ. Θα το πιείτε και αυτό το ποτήρι, και θα λέτε «ναι» σε όλα όπως λέγατε «ναι» σε όλα τα μέτρα του μνημονίου

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή:

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Θα το πιείτε και αυτό το ποτήρι και θα λέτε «ναι» σε όλα

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved