Υπερψηφίστηκε η συμφωνία των Πρεσπών στην Επιτροπή της Βουλής

LIKE US ON FACEBOOK

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η συμφωνία των Πρεσπών απ’ την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Την Τετάρτη ξεκινάει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπερψηφίστηκε η συμφωνία των Πρεσπών από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και τώρα το επόμενο βήμα είναι η Ολομέλεια. Η συμφωνία των Πρεσπών εξασφάλισε πλειοψηφία από την Επιτροπή, όπως προέκυψε από τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής, χωρίς ν΄ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Με βάση το άρθρο 91 παρ. 6 του Κανονισμού της Βουλής, μετά την επεξεργασία και την εξέταση τoυ νομοσχεδίου, η αρμόδια διαρκής επιτρoπή συντάσσει και υπoβάλλει πρoς στην Ολομέλεια την έκθεσή της, στην οποία θα περιλαμβάνεται η θετική εισήγηση της επιτροπής επί του σχεδίου νόμου.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει την Τετάρτη και η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Πέμπτης.

Όλα αυτά εάν η αξιωματική αντιπολίτευση δεν καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, κάτι το οποίο συζητείται έντονα. Ο Πάνος Καμμένος νωρίτερα δήλωσε ότι θα υπογράψει κι εκείνος την πρόταση δυσπιστίας, εάν αποφασίσει η Νέα Δημοκρατία να την καταθέσει.

Έχω καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα δεσμευτεί να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία σε μελλοντική λύση. Αν αυτό δεν γίνει θα πρέπει να δω το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας και τι αφορά ακριβώς. Αν η πρόταση δυσπιστίας αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα την ψηφίσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπλοκάρουμε τη Συμφωνία

«Η Συμφωνία δεν μπορεί να ρυθμίσει θέματα λαού ή έθνους. Ο λόγος είναι απλός: Τα κράτη αναγνωρίζουν κράτη, όχι λαούς», σημείωσε κατά τη συζήτηση ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας στα ερωτήματα γύρω από τη Συμφωνία.

Αναφορικά με το ζήτημα του συντάγματος της ΠΓΔΜ, ο υπουργός κατέθεσε το κείμενο με τις τροπολογίες από την επίσημη σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Διαβάστε ακόμα:

Καμμένος: «Ναι» σε πρόταση δυσπιστίας για να μπλοκάρει τη Συμφωνία

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved