Με υπερδιπλάσια ταχύτητα από το κανονικό έτρεχε η αμαξοστοιχία στην Ουάσινγκτον την Δευτέρα στερώντας τη ζωή από 3 ανθρώπους και αφήνοντας δεκάδες τραυματίες. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε ολόκληρη η Πολιτεία.

Το τρένο μετέφερε 77 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος. Αρκετοί οδηγοί που βρίσκονταν στον αυτοκινητόδρομο έχουν τραυματιστεί.

Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως αυτός ήταν ο πρώτος γύρος της νέας γραμμής μεγάλης ταχύτητας. 45 λεπτά αφού ξεκίνησε τη διαδρομή του το τρένο, εκτροχιάστηκε κι έπεσε απ’ την γέφυρα. Πριν εκτροχιαστεί, το τρένο κινούνταν με πάνω από 130kmh.

Προβολή εικόνας στο Twitter
Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό τουλάχιστον 77 άτομα έχουν μεταφερθεί με τραύματα στο νοσοκομείο.
Προβολή εικόνας στο Twitter
Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός θέλει τρεις άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε όταν σχεδόν όλα τα βαγόνια του επιβατικού συρμού εκτροχιάστηκαν καθώς περνούσε μια ανισόπεδη διάβαση και πολλά κατέληξαν στον αυτοκινητόδρομο από κάτω.
Προβολή εικόνας στο Twitter

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε ώρα αιχμής και αρκετοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το BBC, οι αρχές υποστηρίζουν ότι όλα τα βαγόνια του συρμού έχουν ερευνηθεί αλλά δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Η επιβατική αμαξοστοιχία της Amtrak που εκτροχιάστηκε χθες στο βόρειο τμήμα της πόλης Ολύμπια, της πρωτεύουσας της πολιτείας της Ουάσιγκτον (βορειοδυτικές ΗΠΑ), έτρεχε με 130 χλμ/ ώρα με όριο τα 50, σύμφωνα με ομοσπονδιακό αξιωματούχο.

Προβολή εικόνας στο TwitterΟ Κυβερνήτης της Ουάσινγκτον, Jay Inslee, είπε «ευχαριστώ» σ’ όλους όσους έσπευσαν κατευθείαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους, ενώ έκανε λόγο για ένα σοβαρό περιστατικό. Η πολιτεία της Ουάσινγκτον κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του Κυβερνήτη καθώς ο εκτροχιασμός του τρένου προκάλεσε «απώλειες ζωής, τραυματισμούς και καταστροφές σε υποδομές».

Η δήλωση του Trump:

Ο Donald Trump έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω Twitter γράφοντας πως θα πρέπει σύντομα να προχωρήσει ένα σχέδιο υποδομών:

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο DuPont, WA δείχνει περισσότερο γιατί πρέπει πολύ σύντομα ένα σχέδιο υποδομών θα πρέπει να εγκριθεί σύντομα. Επτά τρισ. δολάρια ξοδεύτηκαν για τη Μέση Ανατολή, ενώ οι δρόμοι μας, οι γέφυρές μας, οι σήραγγες και οι σιδηρόδρομοί μας καταρρέουν. Όχι για πολύ. Οι σκέψεις  μου και οι προσευχές μου βρίσκονται σε όλους όσοι εμπλέκονται στο δυστύχημα. Σας ευχαριστώ όλην την ομάδα Άμεσης Επέμβασης που έσπευσε στο σημείο. Παρακολουθούμε την κατάσταση από τον Λευκό Οίκο

Photo:© Pierce Co Sheriff / Twitter