Υπάρχει πιθανότητα να έφτασε ο κοροναϊός στην Ελλάδα;

LIKE US ON FACEBOOK

Ο κοροναϊός, που ξεκίνησε από την Ουχάν, αποτελεί πλέον παγκόσμια ανησυχία. Η Ελλάδα έχει επηρεαστεί καθόλου από τη νόσο; Υπάρχει περίπτωση να έχει φτάσει ο κοροναϊός στην Ελλάδα; 

Σήμερα, Κυριακή, στις 11:15 το πρωί έφτασαν μέσω του αεροδρομίου της Ρώμης 15 Κινέζοι υπήκοοι, επτά εκ των οποίων, από την πόλη Ουχάν. Η περίπτωση αυτή αποτέλεσε λόγο ανησυχίας για το εάν υπάρχει πιθανότητα να φτάσει ο κοροναϊός στην Ελλάδα. Η ξεναγός που θα τους έκανε την ξενάγηση στην Ελλάδα ενημέρωσε από το πρωί κι όλας τον αξιωματικό της ασφάλειας του αεροδρομίου, ο οποίος και κίνησε όλες τις διαδικασίες για τον έλεγχό τους.

Η ομάδα των τουριστών αμέσως απομονώθηκε και στα πλαίσια του ειδικού πρωτοκόλλου, διενεργήθηκε προληπτικός έλεγχος και από τον ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας).

Τι έδειξε αυτός ο έλεγχος;

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που έκανε τον παραπάνω έλεγχο, ενημέρωσε το προσωπικό του αεροδρομίου για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται για τον κοροναϊό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και το αποτέλεσμα του ελέγχου, οι Κινέζοι ταξιδιώτες ελέγχθηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον κοροναϊό. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ολοκληρώνει την αναφορά του για το συμβάν στο αεροδρόμιο, “Ελευθέριος Βενιζέλος”, και αναμένεται να υπάρξει νεώτερη ενημέρωση σχετικά με την ολοκλήρωση του ελέγχου και τη λήξη του συναγερμού.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας νωρίτερα στο OPEN TV, ανέφερε πως “μαγικός τρόπος να μην φτάσει ο ιός σε μια χώρα, δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως η πρόληψη και υπάρχει η δυνατότητα για σωστή ενημέρωση χωρίς πανικό”, ενώ τόνισε πως “είναι έτοιμος ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και με θερμικές κάμερες στα αεροδρόμιά μας και με θερμομέτρηση με φορητά θερμόμετρα “πιστόλια”. Υπάρχει το αεροϋγειονομείο, υπάρχει ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο, υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς, υπάρχει και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και όλοι αυτοί συνεργάζονται” προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος του κοροναϊού στη χώρα μας.

Τι είναι ο κοροναϊός; Όσα πρέπει να ξέρεις!

Διάβασε ακόμα:

Νέος κοροναϊός: Σε καραντίνα η Κίνα | Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί

Photo: Pexels

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved