Υπάλληλος βρήκε φίδι σε ψυγείο εστιατορίου της Θεσσαλονίκης

LIKE US ON FACEBOOK

Το διαβάσαμε κι αυτό! Μια υπάλληλος βρήκε φίδι σε ψυγείο εστιατορίου της Θεσσαλονίκης και όσο περίεργο κι εάν σου ακούγεται, είναι πέρα για πέρα αληθινό!

Πιο συγκεκριμένα, μια υπάλληλος βρήκε φίδι σε ψυγείο εστιατορίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την αναστάτωση της υπαλλήλου όταν αντιλήφθηκε την παρουσία του, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Πρόκειται για έναν λαφιάτη, το μήκος του οποίου έφτανε το ένα μέτρο και η υπάλληλος βρήκε κουρνιασμένο δίπλα στο ψυγείο του εστιατορίου, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως. Η ίδια ειδοποίησε αμέσως τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ενώ ενημερώθηκε και η Άμεση Δράση.

Στο κατάστημα, έφτασε εθελοντής του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων «Δράση για τη Ζωή», ο οποίος κατάφερε να απομακρύνει το φίδι και να το μεταφέρει με ασφάλεια στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, στο Καλοχώρι. Στο Κέντρο, το φίδι θα εξεταστεί για το εάν έχει τραυματιστεί, ενώ μετά θα αφεθεί ελεύθερο στο φυσικό του περιβάλλον, όπου και ανήκει.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εθελοντής Στέλιος Γερονυμάκης, ανέφερε ότι το ερπετό πιθανόν να μεταφέρθηκε από την εξοχή στην πόλη με αυτοκίνητο, χωρίς να το γνωρίζει ο οδηγός του.

Συνήθως την άνοιξη ή το καλοκαίρι, αναζητώντας λίγη δροσιά, τρυπώνουν στο κάτω μέρος των οχημάτων, όπως για παράδειγμα στον κινητήρα ή τους τροχούς

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Θεσσαλονίκη, κάθε χρόνο, υπάρχουν γύρω στα 15 περιστατικά απεγκλωβισμού φιδιών από αυτοκίνητα, σπίτια και εξωτερικούς χώρους. Τέλος, ο κ. Γερονυμάκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες, όταν συναντούν κάποιο φίδι να το παρακολουθούν, να μην το ακουμπούν και να ενημερώνουν την Άμεση Δράση.

Σημειώνεται ότι ο λαφιάτης, παρόλο που είναι ένα αρκετά μεγάλο φίδι, είναι αρκετά ήρεμο, ενώ είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο.

Photos: thestival.gr

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved