Υπάλληλοι του υπουργείου στο κύκλωμα χορήγησης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης

LIKE US ON FACEBOOK

Ξεσκεπάστηκε, από την αστυνομία, κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά διπλώματα οδήγησης, και στο οποίο συμμετείχαν επτά υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών και δύο ιδιώτες από σχολές οδηγών.

Πρόκειται για μια καλοστημένη επιχείρηση που δρούσε ανενόχλητη, αποφέροντάς της εξωφρενικά κέρδη και απολαβές. Αυτό που οδήγησε την αστυνομία στην επίλυση της υπόθεσης, ήταν υποψίες για κάποιες ασυνήθιστες συναλλαγές, που όπως αποδείχθηκε ήταν αληθινές. Συνεπώς, οδηγήθηκε στο κύκλωμα χορήγησης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης, που εμπλέκονται και υπάλληλοι υπουργείου Μεταφορών.

Σε εννέα συλλήψεις έχει προχωρήσει έως τώρα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με την υπόθεση έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης από υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών, στον νότιο τομέα της Αθήνας, με παράνομα μέσα και χρηματισμό, ακόμα και χωρίς την φυσική παρουσία των «εκπαιδευόμενων οδηγών», αφού τους το έστελναν «πακέτο» στο σπίτι τους.

Η υπόθεση αυτή έφτασε στην αποκάλυψη της, μετά από μεθοδικές έρευνες και τακτικές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που είχαν ξεκινήσει σχεδόν ένα χρόνο πριν.

Από τους εννέα συλληφθέντες, οι επτά είναι υπάλληλοι και οι δύο ιδιώτες από σχολές οδηγών. Επίσης, από την αστυνομία κλήθηκαν και έχουν αρχίσει έρευνα επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης, και ταυτόχρονα ολοκληρώνεται η προανάκριση, που έχει ως απώτερο σκοπό να αποκαλυφθεί για πόσα χρόνια γινόταν η παράνομη δραστηριότητα, αλλά και τα τρελά ποσά που έχουν αποκομίσει από παράνομες δραστηριότητες, όλοι όσοι φέρονται ως εμπλεκόμενοι.

Σύμφωνα με αναφορές από αρμόδιους αξιωματικούς, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους έκαναν πολυτελή ζωή, όπως μπορούμε να φανταστούμε. Λέγεται μάλιστα ότι πρέπει να είχαν εκδώσει πολλαπλό αριθμό διπλωμάτων με αυτόν τον τρόπο, ενώ ποσά που είχαν βγάλει να αγγίζουν τα όρια, ώστε να εξασφαλίσουν το επιθυμητό επίπεδο ζωής.

Οι πρώτες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι οι συλληφθέντες έκαναν εικονικά μαθήματα στους μαθητές τους, οι οποίοι κατέβαλαν 2.000 ευρώ και έπαιρναν το δίπλωμα οδήγησης στα χέρια τους, χωρίς να έχουν συμμετάσχει στα μαθήματα ή να παίρνουν μέρος στις εξετάσεις.

Διάβασε επίσης:

Αλλάζουν όλα στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης | Τι θα γίνει με τους 17άρηδες

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved