Υλικές ζημιές απ’ την έκρηξη χειροβομβίδας στο ρωσικό προξενείο

LIKE US ON FACEBOOK

Μικρές υλικές ζημιές απ’ τη χειροβομβίδα που εξερράγη τα ξημερώματα της Παρασκευής στο ρωσικό προξενείο. Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών.

H έκρηξη χειροβομβίδας στο ρωσικό προξενείο σημειώθηκε συγκεκριμένα κάτω από το κουβούκλιο του φρουρού, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Τη χειροβομβίδα πέταξαν άγνωστοι δράστες στον προαύλιο χώρο του ρωσικού προξενείου, στην οδό Τζαβέλλα στο Χαλάνδρι.

Αμέσως έσπευσε στο σημείο ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ παράλληλα εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες στο ρωσικό προξενείο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Η αστυνομία ερευνά και το εάν σχετίζεται με το περιστατικό και μια μηχανή που βρέθηκε, λίγο αργότερα, καμένη στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτη, στα Εξάρχεια.

Η σημερινή επίθεση έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνη που είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2016 εναντίον της γαλλικής πρεσβείας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Οι δράστες τότε είχαν πετάξει χειροβομβίδα στην σκοπιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο φρουρός στο πόδι. Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Προς το παρόν, πάντως, για την επίθεση στο ρωσικό προξενείο δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Η αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του προξενείου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση με τη ρίψη χειροβομβίδας που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στον προαύλιο χώρο της Προξενικού Τμήματος της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Οι παραδοσιακά και σε βάθος αιώνων αγαστές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσία δεν πρόκειται να επηρεασθούν από ανάλογες έκνομες και απολύτως καταδικαστέες πράξεις.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διερεύνηση του περιστατικού και την υπαγωγή των δραστών στη δικαιοσύνη».

Διαβάστε ακόμα:

Χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved