Ύφεση της φωτιάς στην Ιστιαία | Απώλεια περιουσιών, κανένας άνθρωπος σε κίνδυνο

LIKE US ON FACEBOOK

Ένα θρίλερ ζουν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι στην Εύβοια. Οι φλόγες έχουν κατακλείσει τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταύρος, Πλατάνια και Ιστιαία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τεράστια μάχη για το σβήσιμο της φωτιάς. Ωστόσο, η πρώτη είδηση της ημέρας ήταν άκρως ενθαρρυντική, καθώς από όλες τις ανεξέλεγκτες φωτιές στην Εύβοια, οι πυροσβέστες φαίνεται να έχουν θέσει υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα στην Ιστιαία.

Καλύτερη μοιάζει να είναι η κατάσταση στην περιοχή της Ιστιαίας, όπου ξέσπασε φωτιά χθες το απόγευμα της Τρίτης, 13 Αυγούστου. Παρά το γεγονός, όμως, ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις «κόπασαν» τις φλόγες στην Ιστιαία, ακόμα στις υπόλοιπες περιοχές δίνεται… μάχη.

Το σχόλιο του διοικητή για τις φωτιές στην Εύβοια

Το παραπάνω χαρμόσυνο νέο σχολίασε ο περιφερειακός διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος βγαίνοντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τόνισε πως οι πυροσβέστες έχουν θέσει υπό έλεγχο της φλόγες στην περιοχή της Ιστιαίας λέγοντας αναλυτικά «Πάμε καλύτερα όσον αφορά την Ιστιαία, δεν υπάρχει αέρας, πιστεύω ότι θα πάμε καλά».

Οι ενισχύσεις και οι σώοι και αβλαβείς κάτοικοι

Από την ανατολή του ηλίου, κιόλας, το πυροσβεστικό δυναμικό χρησιμοποιεί 9 εναέρια μέσα για αντιμετώπιση της φωτιάς. Πιο συγκεκριμένα στη διάθεση της πυροσβεστικής υπάρχουν 7 αεροσκάφη εκ των οποίων τα δύο είναι στρατιωτικά. Ο εναέριος συντονισμός πραγματοποιείται με την βοήθεια δύο ελικοπτέρων της ΕΛΑΣ και του πυροσβεστικού σώματος.

Μάλιστα, λέγεται πως οι ενισχύσεις, για τις οποίες έκανε έκκληση η ελληνική κυβέρνηση έχουν καταφθάσει κατά το ήμισυ, μιας και δύο ιταλικά αεροσκάφη έχουν εμφανιστεί στον ουρανό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένουν βοήθεια από την Ισπανία, η οποία, επίσης, ανταποκρίθηκε στο ελληνικό αίτημα, ενώ το «χέρι βοηθείας» από την Κροατία, στην οποία υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές, θα στερηθούν οι ελληνικές δυνάμεις.

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες και την ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι φωτιές στην Εύβοια έχουν καταστρέψει περιουσίες, αλλά κανένας άνθρωπος δεν είναι σε κίνδυνο. Στις περιοχές, όπου οι φλόγες δεν έχουν τεθεί υπό έλεγχο δεν υπάρχουν κάτοικοι, καθώς οι υπεύθυνοι είχαν βγάλει από νωρίς ανακοίνωση για την εκκένωσή τους.

Photo: unsplash/Jason Wong

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved