15 μέρες θα διαρκέσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Φθινοπώρου, ωστόσο, όπως παρατηρείται κάθε φορά, τα καταστήματα θα ξεκινήσουν τις προσφορές λίγες μέρες νωρίτερα.

Πότε ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις και πόσο θα διαρκέσουν; Οι ημερομηνίες μπορεί να μην έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, όμως, η εκπτωτική περίοδος αναμένεται να ξεκινήσει σε 20 μέρες, δηλαδή την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου.

Θα διαρκέσουν 15 μέρες, συνεπώς μέχρι την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου.

Τα καταστήματα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ανοικτά την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση της Περιφέρειας, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων.

Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με την περιοχή μπορεί οι ημερομηνίες αλλά και το ωράριο λειτουργίας να είναι διαφορετικά.

Τι να προσέχετε στις εκπτώσεις

Στη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, όπως και στις κανονικές εκπτώσεις, είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ προτείνεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστών έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Δες κι αυτό:

Το κόλπο για να καταλάβεις αν αξίζει ή όχι να αγοράσεις κάτι στις εκπτώσεις