Ξεκίνησε το ταξίδι της για το Τόκιο η Ολυμπιακή Φλόγα, αφού ολοκληρώθηκε η Τελετή Παράδοσης από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020».

Η Τελετή έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, αλλά και χωρίς την παρουσία κόσμου, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Πρόκειται για μια πρωτοφανή εικόνα που είδαμε, με τις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου να είναι άδειες.

Αρχικά, έγινε Λαμπαδηδρομία εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου με δύο Έλληνες δρομείς, τους Ολυμπιονίκες Λευτέρη Πετρούνια και Κατερίνα Στεφανίδη και στη συνέχεια άναψε ο βωμός εντός του Σταδίου.

Ολυμπιακή Φλόγα

https://www.instagram.com/p/B96jPxlA3Gh/

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ στην Ελλάδα, Σπύρος Καπράλος, απηύθυνε χαιρετισμό ενώ μέσω video έστειλε το δικό του μήνυμα και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» κ. Yoshiro Mori.

Στη συνέχεια ο κ. Σπύρος Καπράλος παρέλαβε την Ολυμπιακή Φλόγα από την Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου και την μεταλαμπάδευσε στην εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» Naoko Imoto, πρώην αθλήτρια της κολύμβησης με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ατλάντα 1996» και υπεύθυνη εκπαίδευσης της UNICEF στην Ελλάδα.

Η στιγμή που παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα:

The Handover of the Olympic Flame to Tokyo 2020

The Olympic flame is on its way to #Tokyo2020 🔥Tokyo Organizing committee representative Naoko Imoto has received the flame and it will now be transported to Miyagi prefecture in a specially designed Tokyo 2020 lantern. 🇯🇵#OlympicTorchRelay #UnitedByEmotion無事、ギリシャでの聖火引継ぎ式が終わりました。ついに明日❕日本に聖火が到着します✨

Gepostet von Tokyo 2020 am Donnerstag, 19. März 2020

Την τελετή παρακολούθησαν μόνο εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» και επιλεγμένοι εκπρόσωποι του Τύπου.

Η Φλόγα, τοποθετημένη σε ειδικό δοχείο, έφυγε για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου το αεροσκάφος τη μεταφέρει στην Ιαπωνία και στην επαρχία Μιγιάγκι, για να αρχίσει η Λαμπαδηδρομία επί ιαπωνικού εδάφους. Η Ολυμπιακή φλόγα θα φτάσει στην Ιαπωνία την Παρασκευή (20/3).

“Δεν τίθεται θέμα αναβολής ή ακύρωσης”

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής Κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής ή ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, λόγω κορονοϊού.

Δεν σχεδιάζουμε προσαρμογές για την αναβολή των Αγώνων

Η συγκεκριμένη άποψη υποστηρίζει την άποψη του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε, ο οποίος την Τρίτη είπε πως η G7 υποστηρίζει την «πλήρη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων», που έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου.

Δες ακόμα:

Ματαιώθηκε η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους λόγω κορονοϊού