Ξεκίνησε η πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος 2018 από τις τράπεζες στους δικαιούχους.

Με πρώτη την Εθνική τράπεζα να ξεκινάει την πίστωση του κοινωνικού μερίσματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ξεκίνησε η πληρωμή του. Να θυμίσουμε πως μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 1.381.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

Πιο συγκεκριμενα, οι δικαιούχοι που κατέθεσαν την αίτηση τους για το κοινωνικό μέρισμα 2018 μέχρι χθες, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι θα δουν το ποσό που τους αντιστοιχεί να πιστώνεται στον λογαριασμό τους εως αύριο, Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, το πρωί.

Από το σύνολο των 1,5 εκατ. εγκεκριμένων αιτήσεων θα πληρωθούν οι 1.381.000 ενώ στις 21 Δεκεμβρίου θα υπάρξει νέα πληρωμή.

Να θυμίσουμε πως η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι στις 21 Δεκεμβρίου και η τρίτη φορά που θα υπάρξουν πληρωμές θα είναι η 28η Δεκεμβρίου.

Πώς θα κάνετε την αίτησή σας σε 6 βήματα

Βήμα 1: Μπείτε στην πλατφόρμα.
Βήμα 2: Ελέγξτε τα στοιχεία σας.
Βήμα 3: Συμπληρώστε τον IBAN σας.
Βήμα 4: Ενημερώστε τους φιλοξενούμενούς σας να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.
Βήμα 5: Δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας.
Βήμα 6: Αποδεχθείτε το κοινωνικό μέρισμα του 2018.

Αν κατά τα τέσσερα πρώτα βήματα έχει προκύψει η ανάγκη διόρθωσης των στοιχείων σε ΚΕΠ ή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), για να ενημερωθεί η πλατφόρμα με τις αλλαγές που έχουν γίνει, πρέπει οι πολίτες να ζητήσουν να γίνει επαναξιολόγηση του νοικοκυριού τους, κάνοντας την επιλογή στην οθόνη «Αξιολόγηση επιλεξιμότητας κοινωνικού μερίσματος». Η διαδικασία θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ολοκληρωθεί εντός της σχετικής προθεσμίας αποδοχής του κοινωνικού μερίσματος.

Σημείωση!

Για τους άνω των 70 ετών που λαμβάνουν σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, η αίτηση θα δημιουργηθεί αυτόματα και το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στο λογαριασμό στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων. Το παραπάνω αφορά νοικοκυριά που αποτελούνται από ένα μόνο άτομο ή από ένα ζευγάρι. Δεν ισχύει όταν στο νοικοκυριό υπάρχουν και άλλα μέλη.

Για όποιον δεν επιθυμεί την αυτόματη καταβολή του μερίσματος, υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης της αίτησης.

Για την υποστήριξη της εφαρμογής του κοινωνικού μερίσματος, οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@koinonikomerisma.gr.

Οι ερωτήσεις θα ομαδοποιούνται και οι απαντήσεις θα προστίθενται στη σελίδα των Συχνών Ερωτήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για τις συντάξεις: Ήρθε η ώρα να πείτε “ναι” και σε ένα θετικό μέτρο