Ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος | Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα

LIKE US ON FACEBOOK

Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής το απόγευμα της Τρίτης. Αυτό σημαίνει ότι ξεκινάει κι επίσημα η προεκλογική περίοδος. Στις 7 Ιουλίου οι εθνικές εκλογές.

Όπως έγινε επίσημα γνωστό, κατατέθηκε και θυροκολλήθηκε από τον Φρούραρχο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Κυριαζόπουλο, σήμερα στις 19.50, το υπ’ αριθμ.56 Προεδρικό Διάταγμα για τις εθνικές εκλογές, με το οποίο αποφασίζεται η διάλυση της Βουλής της ΙΖ΄ Βουλευτικής Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας.

Το Π.Δ. υπογράφουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Β. Παυλόπουλος και ο  Πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Π. Τσίπρας.

Η Βουλή, με τη νέα σύνθεσή της, θα συνεδριάσει την Τετάρτη 17 Ιουλίου, οπότε θα γίνει και η ορκωμοσία των νέων βουλευτών.

Αμέσως μετά, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Προεδρείου του Κοινοβουλίου, με την εκλογή του νέου προέδρου, των αντιπροέδρων του Σώματος και των κοσμητόρων και γραμματέων.

Στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρεται:

Διαλύουμε τη Βουλή της ΙΖ΄ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών την 7η  Ιουλίου 2019, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές την 17η Ιουλίου 2019,  ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00

Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Με την θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος, ξεκινά επισήμως -όπως προαναφέρθηκε- η προεκλογική περίοδος.

Καθώς ο Πρωθυπουργός επικαλέστηκε σπουδαίο εθνικό λόγο για τη διάλυση της Βουλής, σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν έχουμε σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης, οπότε αλλάζει μόνο ο υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με όσα ορίζει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, τα ψηφοδέλτια των κομμάτων θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί και ανακοινωθεί 10 ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, και οι συνδυασμοί που θέλουν να συμμετάσχουν έχουν διορία 9 μέρες μετά τη θυροκόλληση.

Διαβάστε ακόμα:

Ρουπακιώτης ο νέος υπουργός Εσωτερικών | Ποιος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Photo: ©Copyright: Hellenic Parliament-Photographer: Aliki Eleftheriou
Athens-Greece
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved