Ξέφρενο ήταν το πατρινό καρναβάλι και φέτος με τους χορούς και τη διάθεση όσων παρευρέθηκαν σε αυτό να είναι στα ύψη! Για ακόμη μια χρονιά το καρναβάλι της Πάτρας κατάφερε να μας εντυπωσιάσει με την παρέλαση των αρμάτων κι όχι μόνο.

Ο ηλιόλουστος καιρός ευνόησε ιδιαίτερα όσους επισκέφτηκαν και φέτος το καρναβάλι της Πάτρας. Τα άρματα για ακόμη μια χρονιά ήταν εντυπωσιακά με τους καρναβαλιστές να περιμένουν με αμείωτο ρυθμό μέχρι το βράδυ την καύση του βασιλιά Καρνάβαλου.

Τουλάχιστον 40.000 καρναβαλιστές παρακολούθησαν τη μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού, η οποία κράτησε παραπάνω από τέσσερις ώρες.

Την αρχή στην παρέλαση έκανε η μπάντα του δήμου Πατρέων, η οποία ξεσήκωσε το πλήθος του κόσμου που βρέθηκε στο καρναβάλι, ενώ η αντιπροσωπεία των σωματείων των σοκολατοριχτών προσέφερε στον δήμαρχο της πόλης ένα καλάθι με σοκολάτες, ο οποίος φυσικά δεν τις κράτησε για τον ίδιο, αλλά τις μοιράστηκε με όλους!

Λίγο αργότερα εμφανίστηκε ο κινέζικος θίασος «Flying Dragons and Dancing Lions – Team of Cuigezhuang Township» για να ακολουθήσουν στη συνέχεια τα υπόλοιπα άρματα με την αρχή να γίνεται από αυτό με τον βασιλιά καρνάβαλο και το άρμα της βασίλισσας.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά άρματα που είδαμε ήταν αυτό με τη φετινή βασίλισσα του καρναβαλιού, την Αναστασία Ψαρρού. Το μεγαλοπρεπές άρμα του γορίλα του Κινγκ Κονγκ που κρατάει την όμορφη Αναστασία και σατιρίζει την αστική δημοκρατία.

Μεταξύ των άλλων αρμάτων που παρέλασαν ήταν και τα «Πόλεμος και Ειρήνη» και «Σούπερ Ήρωες», αλλά και τα άρματα του καρναβαλιού των Μικρών, «Τοσοδούλα», «Καρναβαλάκος», «Ζουζούνι», «Κουτάβι», «Κάστρο», και «Ποσειδώνας».

Σημειώνεται ακόμη ότι παρέλαση έκανε και το άρμα της αιμοδοσίας, με τον Σκρουτζ να δηλώνει: «Μην είσαι τσιγγούνης, δώσε λίγο από το αίμα σου».

Και τη φετινή χρονιά, η παρέλαση ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου, όπου οι σύλλογοι των σοκολατοριχτών έριξαν μεγάλες ποσότητες σοκολάτες στους θεατές!

Πρόταση γάμου live στο καρναβάλι

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης από το καρναβάλι της Πάτρας με την ΕΡΤ είδαμε και μια πρόταση γάμου. Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας πλησίασε το μικρόφωνο της ΕΡΤ και ζήτησε από τη σύντροφό του, Γεωργία να τον παντρευτεί!

Τι απάντησε η ίδια; Φυσικά, είπε το ναι, ενώ στη συνέχεια πλησίασαν και τους παρουσιαστές της κρατικής τηλεόρασης, για να ανακοινώσουν τα ευχάριστα νέα.

Σημειώνεται ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της παρέλασης, εκδηλώθηκε φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Γεωργίου Ολυμπίου, στην Πάτρα. Η παρέλαση του καρναβαλιού χρειάστηκε για λίγο να διακοπεί, προκειμένου να περάσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο για να κατασβέσουν τη φωτιά.

Διαβάστε ακόμη:

Γιορτάζουμε την Αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος!

Photos: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ/ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ