Ξέχνα το χαρτί | Από Πέμπτη κυκλοφορούμε μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο

LIKE US ON FACEBOOK

Ξεχάστε το χαρτί γιατί από την Πέμπτη θα κυκλοφορούμε μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο! Η παράταση που είχε δοθεί λήγει την Τετάρτη, συνεπώς δεν θα μπορούμε πια να χρησιμοποιούμε τα χάρτινα εισιτήρια.

Το επιβατικό κοινό καλείται απ’ την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου να χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο ή τις ηλεκτρονικές κάρτες.

Την ίδια στιγμή, σταματάει και η λειτουργία των παλιών ακυρωτικών μηχανημάτων, καθώς η ATH.ENA CARD και το ATH.ENA TICKET δεν μπαίνουν σε κάποια σχισμή και δεν σφραγίζονται.

Η επικύρωσή τους γίνεται όταν πλησιάζουμε την κάρτα ή το εισιτήριο στο σημείο επαφής των νέων ακυρωτικών μηχανημάτων.

Εάν ο επιβάτης επικυρώσει το εισιτήριό του για διαδρομή 90 λεπτών, δεν θα επιβαρύνεται με καμία επιπλέον χρέωση, όσες φορές κι αν περάσει την κάρτα του απ’ το ακυρωτικό μηχάνημα μέσα στα 90 λεπτά.

Τι γίνεται με τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τα τραμ;

Τα νέα επικυρωτικά μηχανήματα έχουν μπλε χρώμα. Μόλις ο επιβάτης πλησιάσει την κάρτα ή το εισιτήριο στην περιοχή κάτω από την οθόνη, γίνεται η επικύρωση. Η επικύρωση είναι απαραίτητη κάθε φορά που ο επιβάτης μπαίνει σε κάποιο όχημα.

Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός

Η επικύρωση σ’ αυτά τα Μέσα γίνεται στις τοποθετημένες μπάρες. Ο επιβάτης επικυρώνει το εισιτήριό του στην οθόνη που είναι στα δεξιά του.  Επικύρωση πρέπει να γίνεται κάθε φορά που ο επιβάτης περνάει από μπάρα, μπαίνοντας και βγαίνοντας από το σταθμό.

Δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης

Δωρεάν μετακινούνται οι άνεργοι, τα ΑΜΕΑ, οι οπλίτες και οι λοιπές ομάδες που πληρούν τις προϋποθέσεις. Τα εν λόγω άτομα πρέπει να εκδώσουν -χωρίς χρέωση- προσωποποιημένη ATH.ENA CARD όταν ξεκινήσει η διαδικασία γι’ αυτές τις κατηγορίες.

Διαβάστε ακόμα:

Έρχονται κι άλλες αλλαγές στο μετρό | Ηλεκτρονικό εισιτήριο κάτω από 1 ευρώ

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved