Ένα- ένα βρίσκονται όλο και περισσότερα στοιχεία σχετικά με την αποτρόπαια δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος εξαφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου όταν πήγε στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη. Τα νεότερα στοιχεία γύρω απ’ τη δολοφονία του.

Βρήκαν τις βαλίτσες του Κασόγκι, αλλά και προσωπικά του αντικείμενα μέσα σε εγκαταλελειμμένο διπλωματικό αυτοκίνητο στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, μέσα στο αυτοκίνητο οι τουρκικές Αρχές βρήκαν δύο βαλίτσες και προσωπικά αντικείμενα που πιστεύεται ότι ανήκουν στον δολοφονηθέντα Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι.

Οι βαλίτσες εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησε η τουρκική Αστυνομία σ’ ένα όχημα του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην Κωνσταντινούπολη.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημείωσε ότι μια ομάδα Σαουδαράβων συνόδευε τους Τούρκους ερευνητές, την ώρα που διεξήγαγαν την έρευνα στον χώρο στάθμευσης όπου εντοπίστηκε το όχημα, στη συνοικία Σουλτάνγκαζι.

Το CNN Turk απ’ την πλευρά του μεταδίδει ότι οι ερευνητές βρήκαν έναν υπολογιστή και έγγραφα εντός του οχήματος, τα οποία φέρεται ν’ ανήκουν στον Κασόγκι.

Βρέθηκαν διαμελισμένα μέρη της σορού του Κασόγκι

Ενώ νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως το πτώμα του Τζαμάλ Κασόγκι βρέθηκε μέσα σε πηγάδι στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, τώρα έρχονται στο «φως» νεότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Sky News, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, βρέθηκαν διαμελισμένα μέλη της σορού του Κασόγκι στον κήπο της προξενικής κατοικίας της Σ. Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν στο Sky News πως το πρόσωπο του θύματος ήταν «παραμορφωμένο».

Σε αποκαλύψεις προχώρησε κι ο Ταγίπ Ερντογάν για την υπόθεση Κασόγκι, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Όπως ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, δύο ομάδες Σαουδαράβων (συνολικά δεκαπέντε άτομα) εμπλέκονται στη δολοφονία του Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Τ. Ερντογάν επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι χρησιμοποιήθηκε σωσίας του Κασόγκι σε μια προσπάθεια να περιπλανηθούν οι Αρχές, ενώ όπως αποκάλυψε 3 Σαουδάραβες αξιωματούχοι έκαναν έρευνα σε δάσος στην Κωνσταντινούπολη και στην επαρχία Γιάλοβα μια μέρα πριν από τη δολοφονία.

Διαβάστε ακόμα:

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Κασόγκι: Βρέθηκαν μέλη της σορού του

Photo: Getty Images