Μια ευχάριστη είδηση μέσα σε όλα τα πλήγματα που άφησε ο μεσογειακός κυκλώνας, τις καταστροφές σε σπίτια, δρόμους, καταστήματα…Βρέθηκε ο 27χρονος αγνοούμενος στην Εύβοια, από πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ, παραπλεύρως του ποταμού μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου.

Βρέθηκε ο 27χρονος αγνοούμενος στην Εύβοια ο οποίος εδώ και 48 ώρες αγνοούνταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας βρίσκεται σε μια νησίδα μέσα στο ποτάμι, οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον προσεγγίσουν και έχουν οπτική επαφή μαζί του.

Ο 27χρονος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, αφού εδώ και περίπου 48 ώρες βρίσκεται σε μια νησίδα, έζησε εφιαλτικές στιγμές στην προσπάθειά του να κρατηθεί στη ζωή μέσα στα νερά ενώ η καταρρακτώδης βροχή έπεφτε πάνω του.

Ο άνδρας βρισκόταν στο αυτοκίνητο μαζί με τη σύντροφό του. Η σύντροφος κατάφερε και πιάστηκε από ένα δέντρο αλλά έχασε τα ίχνη του 27χρονου. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν το αυτοκίνητο και έφτασαν στα ίχνη του οδηγού.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων με το πρώτο φως της ημέρας, καθώς πλέον αγνοούνται άλλα τρία άτομα. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο Μαντούδι και ένας κτηνοτρόφος στον Αλμυρό.

Συγκεκριμένα, στον Αλμυρό Μαγνησίας έχει σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό ενός 73χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν μαζί με τον βοηθό του έσπευσαν να προστατεύσουν από την κακοκαιρία τα ζωντανά του και κατόπιν στην πορεία χάθηκαν. Ο βοηθός επέστρεψε και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, ζητώντας τη συνδρομή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

Να σημειωθεί πως η στάθμη του νερού έχει αρχίσει να κατεβαίνει στο Μαντούδι, ενώ έχουν πλημμυρίσει σπίτια, επιχειρήσεις, σε πισίνα έχει μετατραπεί ένας υπαίθριος χώρος όπου γινόταν το παζάρι, ο δρόμος υπέστη καθίζηση, αλλού έχουν δημιουργηθεί ποτάμια κι αλλού λίμνες.

Διαβάστε επίσης:

Τεράστιες καταστροφές άφησε ο «Ζορμπάς» | Αγωνία για τους αγνοούμενους

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR