Βρέθηκε η σορός του Γιώργου Μπαλταδώρου, του άτυχου πιλότου που έχασε τη ζωή του καθώς συνετρίβη το Μιράζ 2000 -5 ανοιχτά της Σκύρου, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Βρέθηκε η σορός του Γιώργου Μπαλταδώρου αλλά και μερικά συντρίμμια του Μιράζ 2000 -5, όπως μετέδωσε και η ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους από τη Σκύρο εντόπισε τη σορό του άτυχου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και μερικά από τα συντρίμμια του Μιράζ 2000-5.

Η σορός μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες και να δοθούν απαντήσεις. Παράλληλα, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους καθώς ενδεχομένως θα μπορούν να δουν την πορεία του Μιράζ 2000 -5 απ’ το λεγόμενο “μαύρο κουτί”.

Ο δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης ανέφερε στην εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ» ότι επιβεβαιώθηκαν οι πρώτες πληροφορίες ότι δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Πολλοί ψαράδες από το νησί αλλά και από τα κοντινά νησιά πήραν μέρος στις έρευνες καθώς το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες, παράλληλα σε εξέλιξη είναι οι έρευνες από την αρμόδια επιτροπή του Γενικού Επιτελείου του Στρατού.

Τα δύο επικρατέστερα σενάρια για τη συντριβή του Μιράζ

Κατά την επιστροφή τους προς το αεροδρόμιο της Σκύρου, άρχισαν να έχουν καθοδική πορεία και τα λεπτά πριν τη συντριβή, βρέθηκαν σε περιοχή με υγρασία και χαμηλή νέφωση, τα οποία προκαλούσαν περιορισμένη ορατότητα.

Το μαχητικό όπου στο πιλοτήριό του ήταν ο Γιώργος Μπαλταδώρος, συνέχισε την καθοδική πορεία ενώ υπήρχε χαμηλή ορατότητα και λίγα δευτερόλεπτα πριν φθάσει στη θάλασσα είτε προσπάθησε να επιβεβαιώσει αν η πορεία του ήταν ακριβής είτε αν συμβαίνει κάτι.

Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή, είτε ο πιλότος υπέστη κάτι αιφνίδιο είτε δεν πρόλαβε να εκτιμήσει έγκαιρα τον επερχόμενο κίνδυνο, λόγω του πολύ χαμηλού ύψους.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας εξηγούν παράλληλα πώς σώθηκε ο δεύτερος πιλότος.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο δεύτερος πιλότος του σχηματισμού σε κάποια στιγμή και ενώ ήδη βρισκόταν πολύ χαμηλά, άλλαξε πορεία. Σταμάτησε να ακολουθεί τον Νο1 καθώς υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Οριζοντίωσε αρχικά το αεροσκάφος του και πήρε ύψος για να γλιτώσει την πρόσκρουση με τη θάλασσα την τελευταία στιγμή. Εκείνη τη στιγμή φαίνεται πως βρισκόταν περίπου 160 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Στη συνέχεια, μεταβίβασε στη βάση του ότι έχασε από το πεδίο του τον Νο1 του σχηματισμού.

Να σημειώσουμε πως έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις έπειτα από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο νεκρός πιλότος του Μιράζ 2000